4

Д ва пътнически влака се удариха челно в южната част на Италия. 23 души са загинали, по последни данни. Ранените са десетки, много от тях в тежко състояние.

Рикардо Цингаро, командир на пожарна, сподели, че повечето от вагоните са много сериозно смачкани. Той изрази опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.

Регионалният телевизионен канал "Ти Джи Норба 24" съобщи, че причина за тежката катастрофа е грешка на персонала, тъй като единият от влаковете е потеглил преждевременно.

Двата пътнически влака се удариха челно по единствения коловоз в участъка между гарите Корато и Руго ди Пулия в областта Пулия, където ежедневно преминават 200 композиции.

Влаковете, както и 70-километровият релсов път са собственост на частната компания Феротрамвиариа АД, основана през 1937 г.

Снимки от въздуха дават картина, която повече наподобява самолетна катастрофа

Само последният вагон от едната композиция и двата последни вагона от другата са външно запазени. (катастрофата в снимки)

Вицегубернаторът на областта Антонио Нунцианте, който отговаря за Гражданската защита, заяви, че броят на досега установените жертви е твърде далеч от този на действително загиналите, тъй като е много трудно да се проникне в огромната маса от метални отломки.
Тази вечер се очаква на мястото на катастрофата да пристигнат премиерът Матео Ренци и министърът на транспорта Грациано Делрио.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@