0
27-г одишният Здравко Василев от Приморско спечели 200 000 лева в първото издание на "Биг брадър" у нас с 53% подкрепа. На второ място в гласуването на тв зрителите се нареди Светлозара Трендафилова - Зара, а трети остана Виктор Жечков (Док). (Вж. снимки от мястото на събитието).

Печелившият стана известен малко преди 23 ч. в понеделник, след като броени часове преди това изоставаше с 1% от единствената жена, останала в играта до финала.

След като в 20 ч. бе оповестено съотношението на силите между тримата претенденти за наградата, подкрепата за двамата фаворити рязко нарасна, а третият остана далеч назад.

През това време пред камерите в изповедалнята Здравко и Зара не се възползваха от възможността да призоват в своя подкрепа.

"Прекалено е късно, благодаря на всички", заяви той.

"Зара не е продукт, за да кажа: "Купете Зара" или "Гласувайте за Зара", категорична бе варненката, която нейни съграждани определиха като "кралицата на Черноморието.

Определянето на победителя оглави в аванс съставения Топ 10 на събитията през трите месеца на риалити шоуто (BigBrother.bg).

На второ място остана съвместното празнуване на Бъдни вечер, а на трето - неочакваната за Здравко вест, че ще става баща.

Заради новината, която му поднесе в изповедалнята гласът на приятелката му Христина, "гларусът" от Приморско, който оцеля до финалната тройка, дори получи разрешение да сключи брак, докато е още в къщата, но идеята така и не се осъществи.

Ето и подреждането на останалите топсъбития от началото на играта, 17 октомври, насам:

4. Отношенията между Зара и Найден (които след финала може да се задълбочат или да изтлеят).

5. Сексът в къщата (участници: Мел, Зара, Найден и Тишо в различни конфигурации).

6. Изгонването на Найден и Гроши (заради пиянски изпълнения, стреснали останалите участници).

7. Масовото разплакване след елиминацията на Мел (сълзи пророниха дори мъжете).

8. Изобретенията на Док (шах, скрабъл, дори самоделни джаги).

9. Военната мисия (втората седмична задача).

10. Дефектът на пеперудата, или прякорът на Стойка (дошъл от репликата й: "Има идна пипируда! Шъ умре!").

Сред топсъбитията обаче не са споменати първите скандални кадри с Димитър, който изправи на нокти шефовете на Нова телевизия.

Българинът, живеещ в Лондон, се обяви за бисексуален и се отказа от участие в самото начало, но вече три месеца се къпе в слава след двете седмици присъствие в шоуто, а негови симпатизанти, сред които и Део, го сочат като най-достоен за победител.

Междувременно стартът на българското "Биг брадър" достигна второ място в анкетата на Нетинфо.бг и ГБГ за събитие на 2004-та у нас, като изпревари интереса към новооткритите тракийски съкровища.

Къщата, издигната в киноцентъра в Бояна, ще стане арена и на следващата тв игра по холандски лиценз, съобщи в неделя в. "Труд".

През март по Нова телевизия (NTV.bg) тръгва т.нар. "Академия за звезди" с участието на 14 певци, които ще живеят заедно и ще се готвят за музикална кариера под напътствията на специалисти, а един от тях ще спечели шанс за истинска кариера.

Подобна игра организира и "Шоуто на Слави" с конкурса "Аз пея в "Ку-ку бенд", където също имаше 14 финалисти.

Сега петимата най-добри участници продължават до началото на април в т.нар. "Музикална Ку-ку академия" по Би Ти Ви, а обещаната награда за един от тях също е албум, видеоклипове и реклама.

Такива тв предавания за млади таланти са много популярни на Запад, където обаче има развит музикален пазар и реален шанс за успех на победителя.

У нас по подобна схема от години се прави "Хит минус едно" по БНТ, зад което стои бащата на Графа - Кирил Ампов.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@