0
Ко оян Методиев бе избран за лидер на синята младежка структура по време на Третата национална конференция на МСДС (MSDS.bg), която се проведе във Варна, информира Днес+. Досега той бе международен секретар на организацията. Роден е на 24 април 1976 г., а като образование посочва политология в СУ "Климент Охридски".

В надпреварата за председателското място се включиха още двама от настоящото ръководство - Александър Тодоров и Виктория Василева, която бе главен секретар. Тодоров бе подкрепен от делегатите от Варна и Велико Търново и събра 98 гласа. Василева, която е от Враца, бе предложена от делегатите от Разград, но събра едва 19 гласа.

Новоизбраният председател Калоян Методиев издигна за главен секретар на МСДС Иван Петров. Предложението бе прието от делегатите на конференцията с 227 гласа.

В двудневният форум взеха участие над 400 делегати от цялата страна. На откриването на конференцията вчера присъстваха членовете на НИС Николай Младенов и д-р Иван Шаренков, областният председател на СДС във Варна д-р Янко Станев, както и представители на международни младежки организации.

Младежката организация на СДС е най-голямото училище за политици, заяви в приветствието си към делегатите Николай Младенов. Той призова присъстващите да работят за най-голямата цел на синята партия - СДС да бъде в състояние на следващите парламентарни избори да сформира правителство. Кадровият потенциал за следващия кабинет ще дойде от хората, присъстващи на тази национална конференция на МСДС в морския град, изтъкна още Младенов. Той отправи поздрави от името на синята лидерка Надежда Михайлова и заяви, че членството на МСДС в YEPP (Младежката партия на Европейската народна партия) се отчита като голямо постижение от ръководството на СДС.

Бившият председател на "синия комсомол" Мирослав Боршош от своя страна каза, че МСДС не трябва да бъде разумна, а умна организация, която да е партньор на СДС на равнопоставени начала. От трибуната Боршош поиска прошка от всички членове на МСДС заради оставката си и заяви, че според него ръководството, което той оглавяваше, е било добро. Той напусна поста след оттеглянето на кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София и бе поканен да работи в предизборната кампания на "Гергьовден". Горната възрастова граница за членство в организацията е 33 години.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@