2

О свен че убийството е неморално и нелегално, то е и рисковано. Шансът един човек да бъде заловен и изпратен в затвора до края на живота му е достатъчно висок, когато е сам, а ако има съучастник, възможността за допускане на грешки нараства.

В САЩ и Канада обаче двойките не могат да бъдат принуждавани да свидетелстват един срещу друг, което кара извратените умове да смятат, че извършването на убийство заедно с интимния си партньор е умен ход, но както историята на тези двойки показва – това решение никога не води до добри последствия.

Във видеото горе вижте кои са петте най-брутални убийци в историята

Ето и три двойки серийни убийци, които полицията успява да залови:

Пол Бернардо и Карла Хомолка

Пол Бернардо среща Карла Хомолка в средата на 80-те години на миналия век в Торонто. До този момент 23-годишният Пол вече е извършил няколко изнасилвания, но това не отблъсква 17-годишната Карла, а напротив – кара я да се хвърли в обятията му.

Младото момиче обаче се чувства виновно, че не може да отдаде девствеността си на Пол, защото вече отдавна я е изгубило, и решава да му предостави тази на сестра си.

Така една вечер двамата упояват и завързват сестрата на Карла и заснемат всичко, което й причиняват. Не планират да я убиват, но през нощта тя се задавя и умира.

Двойката решава да продължи да се забавлява по този начин и извършва ужасяващия акт още два пъти – двамата насилват и убиват 14-годишната Лесли Махафи и 15-годишната Кристен Френч.

Междувременно Пол продължава да изнасилва и други жени, като по този начин неговото ДНК попада в регистрите на полицията. Той прави и грешката да пребие Карла през 1993 г. Тя го предава на властите, като сключва сделка, и предоставя видеозаписи на убийствата.

Днес Пол е в затвора и излежава доживотна присъда, а Карла е на свобода, след 12 г. в затвора в периода 1995 – 2007 г. Тя получава толкова лека присъда, защото свидетелства пред полицията, съдейства им и твърди, че е принудена да участва в злодеянията на бившия си приятел. Днес Карла е майка на три деца.

Джералд и Шарлийн Галего

Само в периода 1978 – 1980 г. двойката от Сакраменто извършва поне 10 убийства.

Те примамват момичета във вана си с обещания за безплатна марихуана. След това двойката закарава жертвите в провинцията, където нееднократно ги насилва, бие и накрая ги убива.

Телата на жертвите са откривани на най-различни места – от планинската верига Сиера до пустинята в Невада.

Последното убийство на извратената двойка е това на 22-годишния Крейг Милър и неговата годеница – 21-годишната Мери. Още след отвличането Джералд застрелва момчето и отвежда Мери в апартамента си. Там заедно със съпругата си изнасилват и тормозят момичето в продължение на часове. Накрая я закарват извън града и я застрелват.

Полицията успява да ги залови. Шарлийн предава съпруга си и сключва сделка за облекчаване на своята присъда. Тя излежава 16 г., сменя си името и се връща в Сакраменто, където живее и до днес и по актуална информация се занимава с благотворителност.

През 1984 г. Джералд получава смъртна присъда, но по-късно тя е променена на доживотна. Умира през 2002 г. от рак.

Рей и Феи Копланд

По времето, в което двамата убийци получават своите присъди, те са най-възрастните хора, осъдени на смърт. Рей е на 76, а Феи на 69 г.

Двамата се признават за виновни за пет убийства от 1989 г. в ранчото си в Мисури. За разлика от другите двойки серийни убийци, престъпването на морала и закона в случая на Рей и Феи е подтикнато единствено от алчността.

Двойката се жени през 1940 г. и прекарва по-голямата част от живота си местейки се от един град в друг, в опит да избяга от лошата си репутация. През 50-те и 60-те Рей прекарва известно време в затвора заради дребни парични измами с фалшиви чекове – с тях той закупува животни и ги продава за кеш.

И тъй като мъжът има репутацията на измамник, скоро за него става невъзможно да продаде откраднатия добитък. Така двамата със съпругата му наемат посредници, които да пробутват фалшивите чекове, след което да продават животните и да носят печалбата.

След извършването на възложените задачи, г-н Копланд застрелва своите жертви и ги заравя в плевнята си. От дрехите им жена му пък прави покривало за легло, за да не оставя следи.

Двойката е заловена през 1989 г., когато един работник подава сигнал, че е забелязал кости. Както явно всяка жена, част от убийствена двойка, прави, след като е разобличена – Феи предава съпруга си и го обвинява, че я е въвлякъл в нелегална дейност, с която тя не е искала да се занимава. Въпреки всичко и двамата получават смъртна присъда.

Рей умира от естествена смърт през 1993 г., а Феи през 2002 г. след инфаркт.

Вижте още:

7 от най-зловещите деца убийци

10 любими професии на психопатите

Как малолетни се превръщат в машина за убиване

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@