0

И сторията е пълна с неизвестни неща и поради някаква причина ние хората сме склонни да се концентрираме повече върху загадъчните неща, отколкото върху неоспоримите факти.

Ако обичате мистериите и искате да се поглезите, можете да видите в галерията ни списък от исторически събития, които учените така и не успяват да обяснят.

ВИЖТЕ НЕОБЯСНЕНИТЕ МИСТЕРИИ В СНИМКИ

Мистериите, които още нямат обяснение
Ръкописът, който никой не разчита<br />
<br />
Преди около 500 години се появява текст, написан на неизвестен език и непозната писмена система от неизвестен автор. Името на <a href=ръкописа е дадено в чест на Уилфрид Войнич, литовски библиофил, който купува ръкописа през 1912 г. в Италия. Смята се, че текстът може да е бил написан в Северна Италия, но никой не е съвсем сигуренсигурен. Множество криптографи и пробивачи на кодове работят върху ръкописа, но никой не успява да разбере какво всъщност казва текстът." title="Ръкописът, който никой не разчита

Преди около 500 години се появява текст, написан на неизвестен език и непозната писмена система от неизвестен автор. Името на ръкописа е дадено в чест на Уилфрид Войнич, литовски библиофил, който купува ръкописа през 1912 г. в Италия. Смята се, че текстът може да е бил написан в Северна Италия, но никой не е съвсем сигуренсигурен. Множество криптографи и пробивачи на кодове работят върху ръкописа, но никой не успява да разбере какво всъщност казва текстът." />
Гробът на Антоний и Клеопатра<br />
<br />
Въпреки многобройните лъжливи твърдения, че някой е „близо до откриването” на гробницата на Клеопатра, до днес никой няма представа къде е погребана една от най-емблематичните жени в историята на човечеството. Смята се, че е погребана заедно <a href=с любовника ѝ Марк Антоний. Всъщност гробницата на Клеопатра не е единствената, която остава загадка за археолозите, същото е с Моцарт и Чингиз Хан например." title="Гробът на Антоний и Клеопатра

Въпреки многобройните лъжливи твърдения, че някой е „близо до откриването” на гробницата на Клеопатра, до днес никой няма представа къде е погребана една от най-емблематичните жени в историята на човечеството. Смята се, че е погребана заедно с любовника ѝ Марк Антоний. Всъщност гробницата на Клеопатра не е единствената, която остава загадка за археолозите, същото е с Моцарт и Чингиз Хан например." />

Например за тайнствената „танцуваща чума”, при която хората танцуват до смърт.

През 1518 г. „танцуващата чума” удря Страсбург. Това състояние обзема повече от 400 души и ги кара да танцуват без почивка. Някои от тях умират от инфаркт, изтощение или инсулт.

Всичко започва през юли 1518 г., когато една жена на име г-жа Трофея започна да танцува неконтролируемо в средата на Страсбург. По-късно към нея се присъединяват още 34 души и скоро след това чумата се разпространява до около 400 души. Случва се и около 15 души да починат от това състояние само за ден.

Смята се, че съвременният маратонен бегач не би могъл да оцелее при този вид интензивна тренировка.

До ден днешен учените не са съвсем сигурни какво е причинило тази ужасна епидемия, може да се дължи на хранителни отравяния, причинени от токсичните продукти на определен вид гъби или може да е било случай на масова психогенна болест.

Вижте останалите мистерии в галерията ни горе.

Вижте още:

Как изглеждаха лидерите преди да станат велики

Мъжът, който спаси живота ни

Кои са живите наследници на Хитлер

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@