53

„Не искам никой да е тъжен. Искам Боян да остане в историята като една легенда, като нещо красиво", каза за „Събуди се” жената до Боян Петров Радослава Ненова.

"Начинът, по който изчезна е доста ключов, много хора отключиха любовта си, намериха едно нещо, заради което да се молят, да са по-добри. Много хора, за които не съм подозирала, че имат такова голямо сърце, се оказа, че са изключително добри. Всички станахме по-добри заради него", сподели Радослава Ненова.

Шествие за Боян Петров, Борисов: Поклон

Боян Петров преди експедицията - какво е споделил

Тя каза още, че не желае да има траур и черни ленти. "Дори на мястото, където работи – в Природонаучния музей, помолих да не спускат черно знаме, а българското”.

Интернет за Боян Петров: Върхът

Радослава иска да събере всичко, написано от Боян Петров в книга..Тя сподели още, че иска да получи дневника на алпиниста, където той записвал абсолютно всичко, което преживява по време на експедиция.

Ненова е категорична, че след изчезването на Боян, не се сърди на планината, а напротив – обича я.

Осемте български алпинисти, завинаги останали в прегръдката на Хималаите

"Това, че не го откриха остави едно усещане у мен и у детето, че тази вратичка не е затворена. Със сина ми ще ходим в Тибет, като на място, където ще се срещаме с Боян, а не като пред голяма надгробна плоча. Това ще е мястото, на което ще се връщаме, ще си е нашето място”, казва тя.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@