8

З апочва отоплителният сезон в столицата. „Топлофикация София” поетапно ще пуска парното, след като нормативно определените за това метеорологични условия вече са налице.

Според дружеството новият отоплителен сезон започва при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

КЗК обвини "Топлофикация" в злоупотреба с господстващо положение

Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения.

Следват жилищните и административните сгради.

Преди пускането на парното трябва да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да са запълнили източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническа възможност отоплението да бъде пуснато.

Необходимо е също вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Трябва да бъде проверено и дали електронните уреди за дялово разпределение работят.

В случай, че диспеля им е угаснал, абонатите рябва да се обърнат към топлинния си счетоводител.

Тези, които не желаят парното им да бъде пуснато все още, трябва да подадат заявление в своя топлорайон заедно с подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@