18

„Теленор Груп” е получила заявление за интерес за покупка на компаниите на групата в Централна и Източна Европа, които включват мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, съобщиха от дружеството.

С цел създаването на стойност за акционерите на компанията, „Теленор” е предприела стъпки за оценяване на това заявление и очаква да приключи този процес до края на първото тримесечие на годината.

Норвежката "Теленор" купи "Глобул" за 717 млн. евро

Български фонд купи сръбската "Теленор банка"

Оценката на заявлението за интерес няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата на „Теленор”, както и на техните клиенти и служители, добавят от базираното в Норвегия дружество, което през април 2013 г. придоби марката „Глобул”, плащайки 717 милиона евро на гръцкия холдинг „Космоте”.

Компаниите на „Теленор” в Централна и Източна Европа имат силни пазарни позиции и солидни финансови резултати, които представляват приблизително 9 % от приходите и около 8 % от печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) на „Теленор Груп” за 2017 г., отчитат от норвежкото дружество.

И допълват, че няма да правят повече изявления и няма да коментират този въпрос до приключване на процеса по оценката на заявлението за интерес за покупка.

По информация на специализираната платформа за отразяване на сливания и придобивания между компании „Мърджмаркет” (Mergermarket), получена от три източника, кандидат купувачът е бил избран от „Теленор” като ексклузивен още през декември.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@