Б. Борисов: В понеделник ще арестуват шеф на агенция
Б. Борисов: В понеделник ще арестуват шеф на агенция   
Източник: Архив
51

В понеделник ще бъде арестуван или даден на прокурор един шеф на държавна агенция.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов снощи в предаването "Панорама" по БНТ.

Борисов обаче отказа да даде подробности кой шеф на коя агенция.

"Нека да треперят всички гузни", аргументира се той.

13 млрд. лв. ще получи България от Европейския съюз до 2013 г., извежда днес "Стандарт" под глава.

Парите ще дойдат от седемте оперативни програми на ЕС, които вече са пуснати изцяло.

Идния четвъртък премиерът, заедно с петимата ресорни министри, които отговарят за европрограмите, ще участват в срещата на Сдружението на общините в Пловдив, добавя изданието.

Там на кметовете ще бъде раздаден и специален наръчник, в който подробно е описано какво не трябва да правят, за да губят пари от Брюксел.

Ако те изявят желание, съм готов да създам и специализиран орган към Министерския съвет - от 20-30 души, които да помогнат на градоначалниците при съставянето на проекти. Особено при малките общини, където не достига административен капацитет, заяви Борисов.

Обсъждаме разполагането на ПРО в България

извеждат под глава "Новинар" и "Дума". България може да има роля в американската противоракетна отбрана (ПРО) и в момента се водят преговори.

Това станало ясно от изявление на посланика на САЩ Джеймс Уорлик вчера, цитирано от повечето издания.

По традиция от 20 г. американските посланици в София започват мандата си с публични лекции пред Атлантическия клуб.

На въпрос на бившия външен министър Соломон Паси за евентуалното ни участие в ПРО Уорлик отговорил: Предстоят консултации с българското правителство - както на техническо, така и на политическо ниво, които се надявам да приключат с успех, съобщават вестниците.

Даваме втори шанс на многопрофилни болници и областни лечебници

да си намерят специалисти, казва новият шеф на НЗОК Жени Начева пред "Стандарт". По думите й започват проверки защо всеки трети българин е хоспитализиран. "Джипита вкарват здрави в болница" е заглавието над интервюто.

От гледна точка на българската криза БАН е в добра финансова ситуация - въпросът е как да си разпределя и управлява парите.

Това казва образователният министър Сергей Игнатов в интервю в "Капитал". Заглавието над него е "Този кабинет няма да позволи реформите да се забавят".

Животът на бившата барета показва колко е тънка границата между мутри и ченгета, пише Йово Николов в обширен материал

Гражданинът Петров

в "Капитал". 400 барети най-малко са напуснали Специализирания отряд за борба с тероризма от създаването му до днес, отбелязва той.

Бившият син депутат Едвин Сугарев, обяснява в "Телеграф" атентата срещу Алексей Петров през 2002 г. като опит на престъпниците да бъде предотвратено назначаването на Петров за шеф на НСБОП, за което настоявал Никола Филчев.

Друга версия той свързва със Сретен Йосич.

"Според това, което ми обясняваше Николай Колев, тогава са взели парите от сръбската мафия, с обещанието да освободят Сретен Йосич", добавя Сугарев.

Поне 26 бардака са хранили Алексей Петров последните 10 години, пише под глава "Телеграф", позовавайки се на свидетелски показания в съда. Всички издания акцентират на това, че Петров беше оставен в ареста. Обвиненията в прокуратурата срещу него са в 10 тома, пише "Монитор" под глава. Според вестника парите на "Наглите" са изпрани през фирми на Петров. Светослав Терзиев пише в "Сега" под заглавие

Как Гърция изигра България с блокадата на границата

Атина е усвоила всички трикове от европейските спорове, а София тепърва се учи, отбелязва той.

Не ми се иска да си представя каква ситуация щяхме да имаме в региона, ако България и Румъния нямаха ясни перспективи за еврочленство, казва бившият зам.-шеф на ЕК и еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген в интервю, публикувано в "Труд".

"Да не забравяме, че поканата към тези две страни беше продиктувана от стратегически замисли: причините бяха кристално ясни - ставаше дума за войната в Косово", отбелязва той.

Отговаря утвърдително на въпрос, дали става дума за това, че не са пуснали през въздушното си пространство руските самолети, които искаха да стигнат до Косово.

Изданията цитират задържания при акцията "Октопод" бивш служител на ДАНС Алексей Петров, че става дума за политическа атака, както и че министър-председателят е бил подведен (заглавие на "Труд").

"Става въпрос за лично отношение и в основата стои министър Цветан Цветанов. 20 години съм работил за държавата. Как ще се занимавам с такива неща?!", добавил той. Под заглавие

Тече ли информация от "Октопода

Ана Заркова отбелязва в "Труд", думите на Иван Костов, че има теч на информация към задържаните преди арестите.

"Атакуват Алексей Петров в дома му призори, а го заварват вместо по пижама, облечен спретнато и многозначително - в дънки и фланелка с апликация на каратисти, която в следващите часове ще подсети мнозина за общото му минало с премиера Бойко Борисов - за битките им на тепиха.

Дали пък Алексей не се е приготвил за снимка?", пише тя. И добавя: "По сведения от очевидци баретите, които отишли на разсъмване на 10 февруари у Пламен и Йордан Стоянови, никого не изненадали.

Един от братята ги посрещнал в преддверието на къщата си и им казал: "Чакам ви, момчета, по-тихо влизайте, да не безпокоите семейството ми."

Алексей Петров е бил доцент в УНСС срещу 2 лв. на час, разказва "Труд". Помества и стенограма от негова лекция - предимно на разговори със студентите.

Сметната палата: Станишев и др. "забравили" доходи

извежда "Труд" под глава. Сергей Станишев е сред 263-мата души от предишната и сегашната власт, които имат пропуски в имуществените си декларации, изисквани от Сметната палата, съобщават изданията. Бившият премиер е "забравил" да декларира 18 хил. лв.

Висши кадри на ГЕРБ и БСП крият пари и имоти, пише "Сега" във водещия си материал. Според изданието най-много са депутатите-нарушители от ГЕРБ - 14. 98 520 лв., се губят на Лъчезар Иванов от ГЕРБ, който е заместник-председател на Народното събрание.

Сред провинилите се са настоящият министър на здравеопазването Божидар Нанев, ексвъншните министри Ивайло Калфин и Румяна Желева.

Земи в Несебър, придобити от депутата от ГЕРБ Емил Димитров

чрез фирмите с негово участие "Експрес-турс" и "Медикет", са сменили предназначението си 27 дни след приемането на мораториум. Това пише "Труд", позовавайки се на данни, изнесени от соцдепутата Антон Кутев.

Той припомнил, че на 3 септември м. г. ГЕРБ прие мораториум върху смяната на предназначението на земите, придобити чрез заменки, а Димитров също го подкрепя.

ГЕРБ обмисля идеята за промяна правилника на парламента, която да смени работните дни, така че вместо сряда, четвъртък и петък депутатите да са в пленарната зала във вторник за парламентарен контрол, сряда и четвъртък.

Това съобщава съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в интервю за "Труд".

Стреснаха се: който пипа възрастта, губи властта

е анализ на "24 часа" по повод отлагането от правителството на увеличаването възрастта за пенсиониране.

Мотаят лекарство против рак, пише в заглавие "24 часа". Откривателят на лекарството против рака антималигноцит (СН23) Продан Христов е спрял да произвежда от 3 месеца прочутия лек, пише изданието.

Той няма да приема нови пациенти поради физическа невъзможност да произвежда по-големи количества от лекарството, както и да отделя време за лекуващите се.

След като десетилетия държавата не прояви интерес към опитите на Христов да узакони лекарството си, сега защитниците му настояват за по бързи и компетентни мерки, тъй като откривателят на "Антималигноцит" вече подкара 87-а си година, пише в публикацията. Предишните години

намалението на цените на телефонните разговори бе 25-30 процента

- очакваме и през т. г. да бъде толкова. Това казва в интервю за "Труд" изпълнителният директор на "М-Тел"Андреас Майерхофер.

Незабавно започване на процедура за нотификация на държавната помощ в земеделието, за да отпадне плащането на данък през 2012 г., препоръчва в "Труд" Стефан Софиянски. В статия

Ще забравим ли вкуса на българския домат

той отбелязва, че трябва да има плащане на земеделската субсидия на два пъти: националната компонента от субсидията веднага след описването на земеделските земи - юни-юли, преди лятната кампания, и европейската компонента - септември-октомври, преди есенната кампания.

Това ще осигури добро прибиране на реколтата, нейното съхраняване и добри цени за вътрешния и външния пазар.

Държавна кампания за стимулиране на износа на земеделска продукция, особено в Русия, където има традиции, и в Третия свят.

Коментари 51
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

51 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 1 час

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 1 час

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 5 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 6 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 6 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 7 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 7 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 7 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 8 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 8 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 8 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 8 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 8 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 9 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 9 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 9 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер