35

С лужител на Националната агенция по приходите (НАП) беше хванат в момент на получаване на подкуп в размер на 15 хил. лв. Това каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура (prb.bg) Емилия Русинова на брифинг.

Русинова обясни, че е образувано досъдебно производство след успешна акция на служители на ГДБОП под ръководството на Софийска градска прокуратура. В рамките ѝ е задържано лице, служител на НАП, което е заловено

в момента на получаване на първия транш от поискана от него сума.

Прокурор Русинова поясни, че служители на НАП са били определени със заповед да извършат ревизия на търговско дружество. Впоследствие въпросните служители са провели няколко срещи с управителя на дружеството. При първата от тях те са го уведомили, че по отношение на дружеството му са установени

недекларирани печалби размер на 800 хил. лв. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лв.

За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лв.

Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и впоследствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лв., които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че

служителят е задържан за 72 часа

и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случая продължават, като има още заподозрени.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@