3

З а първи път в шестгодишната история на единствения по рода си конкурс в България, отличаващ висши постижения в бизнес управлението, жена стана носител на титлата "Мениджър на годината".

Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК получи кристалната статуетка на финала на конкурса на сп. "Мениджър".

Презудентът Росен Плевнелиев бе гост на церемонията в Софийската национална опера и балет.

"Тя наистина заслужава тази награда, тя има впечатляваща професионална биография. Тя е истински лидер и визионер в банковото дело с изключителен принос за престижа и стабилността на българската банкова система”, заяви държавният глава, който за трета поредна година лично отвори плика с името на победителя.

"Това събитие има изключително важна мисия, защото събира на едно място лидерите, които движат България напред. Това сте вие, всички вие мениджъри и бизнес ръководители”. обърна се към залата в приветствието си Плевнелиев.

Той поздрави специално и всички 73 кандидати, които тази година са подали документи за участие в конкурса. Броят им е рекорден, с 20% повече спрямо предходните две години.

"Това е втората награда, която получавам от ръцете на президента тази година (б.р. – Виолина Маринова бе удостоена наскоро с орден „Стара планина” I степен). За мен е изключителна чест! Аз виждам ролята си в компанията, която управлявам като мотивация на екипа, с който работя. Един ръководител трябва да успява да мотивира хората си. Тогава идеите се превръщат в резултати", заяви Мениджърът на годината след получаването на приза.

Виолина Маринова спечели титлата в шестото издание на конкурса в изключително оспорвана конкуренция с останалите финалисти по оценка на ръководителите на „Делойт България” – компанията, провеждаща практическото селектиране на кандидатите.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@