0

П роф. Станимир Калоянов (53 г.), който беше пребит от роми преди 10 дни в столичния кв. "Захарна фабрика", е починал във вторник вечерта, съобщава в. "Труд".

Преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски" и Нов български университет гостувал на абитуриентско тържество, когато присъстващите били нападнати от тълпа разгневени цигани.

След погрома в кафенето в бл. 29, резервирано от компанията за празника, професорът бил приет в института "Пирогов" с огромен хематом в мозъка, след като според свидетелства на очевидци е бил бит по главата с тръби и камъни, разказва вестникът.

Убийците засега остават неизвестни, макар първоначално заради мелето да бяха задържани двама заподозрени.

Заведеното дознание в Трето РПУ се очаква да бъде преобразувано в следствено дело за причиняване тежка телесна повреда, довела до смърт, информира още "Труд".

Историкът оглавявал неправителствената организация "Древна българска земя" (TAB.hit.bg), има дъщеря и син, който живее в САЩ.

Владее няколко езика, между които руски, френски, английски, гръцки, турски, тибетски писмен език.

Сигналът за кървавия инцидент на 23 май постъпил в районното към 20,40 ч., пише в криминалната хроника от пресцентъра на МВР.

Без значителен повод видимо почерпен около 50-годишен клиент на заведението се опитал да предизвика свада.

Поканен настоятелно да напусне кафенето, той по-късно се върнал в заведението с многобройно подкрепление.

При възникналото масово сбиване участвали повече от 40 души, а тежко пострадали трима, сред които 42-годишен мъж с контузия в главата и 24-годишен младеж с порезна рана в бедрото.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@