0
Ас стуваният строителен предприемач Ангел Василев, нарочен за организатор на разстрела на Луканов, не е давал никакви показания, отсече днес адвокатът му Димитър Вълчев пред БНР. Никога не е казвал пред следствието, че поръчител на убийството на експремиера е Румен Спасов от кръга "Орион", поясни той. Така Вълчев опроверга днешната информация на столичен всекидневник, че Василев е разкрил истината. Водещият разследването Олег Янев също отрекъл да са правени подобни признания.

Андрей Луканов бе застрелян пред дома си на ул."Латинка" през октомври 1996 г. По подозрение в поръчение на убийството бе задържан шефът на "Колонел" Ангел Василев. Заедно с него в ареста са и смятаният досега за извършител на екзекуцията Юрий Ленев, бившият служител на строителната фирма Георги Георгиeв, който е и племенник на Василев, и украинецът Алексей Кичатов. От март в ареста на Специализираната следствена служба е и друг заподозрян украинец - Олег Проценко. Преди повече от месец бе задържан Александър Русов, за когото също се предполага, че може да е дръпнал спусъка. Русов е украинец и бе бил заловен при акция на МВР в Бургас.

Шефът на отдел "Престъпления срещу личността" към дирекция "Национална полиция" полк. Ботьо Ботев трябва да бъде наказан, каза още адвокат Вълчев. Според него полк. Ботев скланял към лъжесвидетелстване Николайчо Кривошиев. Кривошиев трябвало да свидетелства по делото или щял да бъде арестуван.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@