Борисов: Ние - работа, работа, работа; те - бокс, фехтовка, шах
Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
579

С ериозна критика към управляващи и социолози отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ден след Европейските избори, които ГЕРБ спечелиха вчера.

Борисов поиска парламентът да се разпусне в сряда след вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски,

а след това да има незабавни предсрочни избори. Той отхвърли идеята да участва в нов кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.

"Нормално ли е два избора подред народът да поставя ГЕРБ на първо място и да не сме в управлението", попита Борисов на пресконференцията в Международния пресцентър на НДК.

"Какво трябва да се случи, за да признаете, че не сте за тези места?

Орешарски, компания, седнали сте на чужди места, каза Борисов. Би трябвало вече да са си подали оставката. Какви задачи Орешарски ще даде на неговите си министри, като е нелегитимен. Няма морално право да влиза в тази сграда. С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, когато никога не е спечелил избор? Мая и в Кюстендил я бих. С кои очи тези хора ще ни размахват пръст от парламентарната трибуна. Тези хора не се явиха на вот на недоверие в петък, като казаха - в неделя бил вотът. Вотът е категоричен, в сряда трябва да има последно заседание, за разпускане на този парламент", посочи лидерът на ГЕР.

"По-силен вот от този, по-голяма победа, размазваща, срещу социалистите, няма, и в Европа, и в България. Да платиш смешни клипове, да ги въртиш един месец по телевизията, не значи, че правиш кампания. Ние сме обиколили всички градове и села - това е кампания. Безспорен е фактът, че най-големите градове, където ГЕРБ има успешни кметове, побеждаваме категорично. В чужбина БСП е пета сила. Става безпощадно ясно, че Станишев и БСП прогониха българите от България и 40 % от тях гласуват за ГЕРБ и искат да се върнат обратно. Това значат гласовете им - кой ги е прокудил и кой ги е върнал.

Огромни пари се изсипаха в тази кампания, с изключение на ГЕРБ",

каза Борисов. "Поздравявам колегите от Реформаторския блок, които бяха подложени на огромен натиск. Те са нова формация и бяха размазвани от сутрин до вечер със социологии", каза лидерът на ГЕРБ.

"Ако медиите държат на авторитет и чест, би било честно, когато каниш Кольо Колев от "Медиана", преди това да кажеш - непозналият нито един резултат в последните пет години ще ви говори как БСП ще стане първата политическа сила. Това е коректното към читател, слушател и зрител. Кънчо и Андрейчо, след изборите, дадоха най-висок резултат на ГЕРБ, най-нисък на БСП, само в рамките на един ден. Г-н Сидеров обясняваше как ГЕРБ си бил заминал, били ни унищожили. Те го говореха по вашите предавания, облъчваха, опитваха се да променят общественото мнение", каза Борисов.

Той посвети 11-те процента, с които ГЕРБ води пред БСП, на шефа на "Медиана" Кольо Колев, който постоянно предсказваше противоположни на тези резултати. Борисов призова също Колев да си скъса дипломата.

Категорично не бихме участвали във втори кабинет в рамките на този парламент,

каза Борисов. "Този парламент не е легитимен. Има ново политическо статукво, нови резултати. Не може да не отчетем резултата на Бареков, резултата на Реформаторския блок. Не може да не отчетем ръста на ДПС, не може нашия ръст да не отчетем. И не може да не отчетем падението на БСП, каза Бойко Борисов. Когато има вот на недоверие вчера към правителството, логично е от тях да дойде идеята, че трябва да си ходят. Как да го кажа по-ясно, каза Бойко Борисов. ГЕРБ, след предсрочни избори, когато състави кабинет, така, както народът ни е подредил, Томислав Дончев влиза в плановете ми за министър. Поне. Когато го излъчихме за водач, ясно и точно се каза", каза Борисов.

"В сряда е ден хикс", каза Борисов.

"Ние - работа, работа, работа. Другото е бокс, фехтовка, шах".

Така Борисов  обясни победата на партията си. "Бих седнал със Станишев, да го питам: Докога ще стоиш да съсипваш държавата и партията си? Да направим предсрочни избори! Ако БСП започнат да правят нормални кампании, иначе какво - ние да вземем да облечем по едно трико, да сложим едни ръкавици, да се нокаутираме, да падаме, да ставаме. Какъв клип мога да направя? Този от БСП лежи и един го гали по главата "стани си, легни пак, стани си, легни". Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ. Това са техните клипове. Последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен, траурното слово на Стефан Данаилов към БСП. Черно-бял, мъчно, тежко, загубил. Този клип е за сега, не преди изборите".

"Бихме ги размазващо, във Варна - размазващо, София - размазващо, Бургас - размазващо, Габрово... Аз ако бях на мястото на Станишев, на негово място щях да кажа: Този, който ме караше да правя такава кампания, пиара, го уволнявам, изигра ми лоша шега, за лъжите за "Белене", за лъжите за работни места, изиграха ми лоша шега. Нека да идем на предсрочни избори, дайте ми шанс да го бия още веднъж този проклетник от Банкя... Такива неща бих казал, на негово място. А не, че общинска полиция играела на изборите, това са смешни неща", каза лидерът на ГЕРБ.

"Те притежават целия репресивен апарат на държавата и го използваха - един месец ме правиха на маймуна, написаха какви неща, кокаинови крале, къде е тоз кокаин?! Минаха два месеца, като ни правеха маскари всички. Горд съм, че в тези условия сме победили нашите опоненти по безспорен и категоричен начин", каза Борисов.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила.

заяви Борисов. Още в петък се знаеше кой купува в Бобов дол, но те си ги оставиха да докупуват, добави Борисов. Според него, веднага след предсрочни избори партията или коалицията-победител трябва да излъчи еврокомисар.

ДПС си върви напред, БСП - крета. Проблеми в дясното в България няма, проблемът е в лявото. Където ги хванем ги побеждаваме на всички избори. Проблемът в лявото е много тежък, ако се вземе факта, че БСП е в коалиция и се вземат гласовете за АБВ, пак са назад, каза Борисов. Това издъхващо правителство трябва ли да изчакаме да си отиде съвсем, в него няма живот. Не ме разбирайте погрешно - използвам алегории, обясни Борисов. Той бе категоричен, че отново би станал премиер, но не му е самоцел. В кариерата си всички титли съм взел. Имаме 4 кабинета подготвени - за самостоятелно, несамостоятелно, за сянка, за слънце, БСП - нямат, добави той.

Борисов коментира, че се моли на Господ Сергей Станишев да остане още дълги години председател на БСП:

„Да ни е жив и здрав. Той вчера каза, че не би ни доставил удоволствие да се оттегли. Истински се моля да останеш Серж и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш, защото докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ. После ще го мислим, така че му пожелавам в личен план много щастие, успехи и да се държи здраво за председателския пост".

Правителството в момента управлява съвършено нелегитимно -

най-добрият изход за всички е веднага да вземат решение да подадат оставка, каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите.

Неправилно ще бъде да четем резултатите от тези избори само политически. Трябва да ги четем обществено и граждански. Изборите бяха тест, доколко обществото може да бъде измамено, купено и т.н. Българите издържаха този тест, каза Дончев.

"Каква беше кампанията? Това е забележителен успех, въпреки всичко. Въпреки черния пиар, на който бяхме подложени, въпреки купените гласове, въпреки държавния корпоративен натиск, особено в някои региони. Въпреки страха в някои региони. Бобов дол е малка част от цялата действителност", казаДончев.

"Има райони на България, в които властва страхът, и определено не са в Европа. На фона на всичко това, имаме убедителен резултат. В кампанията липсваше дебат, въпреки нашите усилия", каза Томислав Дончев. Синтетичната реалност се пропука - зад нея се вижда истинската реалност. Налагаше се това, че България тръпне от страх - да не се върне ГЕРБ. Реалността е друга. Впрегна се огромен ресурс - цяла България да живее в тази реалност, каза Дончев.

Томислав Дончев благодари на всички от екипа, които са работили за победата на ГЕРБ. "Това е колективно упражнение", заяви той.

Коментари 579
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

579 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 4 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 7 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 8 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 9 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 10 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 10 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 11 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 11 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 11 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 11 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 11 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 11 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 11 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 12 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 12 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите