175

С лед публикуването на отвореното писмо на Самуил Петканов, основател на nenovinite.com и активист на протестите и Протестната мрежа, днес сайта на Антиправителствената информационна служба Noresharski.com публикува изпратения му отговор от Бойко Борисов.

Следва пълният текст:

"Много внимателно вникнах в написаното от вас. Искам да знаете, че съм абсолютно съгласен, че подобни хора и действия не помагат на демокрацията.

Именно затова изпратих Цветанов да ги помоли да не пипат загражденията и да обясни, че полицията е на всички българи и трябва да се държим максимално мирно и в рамките на закона.

Ще се постарая занапред да не се допускат подобни ситуации. Но нека да кажа, че вече след осемдесет дни много от протестиращите са изнервени от безпардонното и брутално отношение към тях.

Част от протестиращите са наши симпатизанти, но е и абсолютно разбираемо, че има такива, които са на Реформаторския блок, има такива, които изобщо са против която и да е власт.

Всички са заедно и имат право да протестират и всеки да изразява своята позиция по законов начин.

Надявам се, че и ние, и колегите от Реформаторския блок ще забравим за момент личната неприязън, враждите или неодобрение на определени личности от нашите формации и ще се концентрираме върху единствената важна за България цел – свалянето на тази неестествена коалиция между БСП, ДПС и „Атака“.

След това народът е този, който ще определи мястото на всяка една формация в обществено-политическия живот. Благодаря за мнението. Подобни писма играят много важна роля и за реформирането на самия ГЕРБ.

Поздрави, Бойко Борисов"

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@