171

Павел Чернев почина внезапно на 46-годишна възраст пред ресторант на столичната улица "Крум Попов", съобщават от МВР. Това потвърди и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ - София д-р Георги Гелев.

Смъртта е настъпила внезапно, като по първоначални данни на лекарите става въпрос за белодробна тромбоемболия.

Линейката е пристигнала на мястото на шестата минута, каза още Гелев. По думите му подобно състояние е неспасяемо и изисква лекарска намеса до петата минута.

Според очевиджи тойой е бил в заведението с компания. След като му е прилошало, излязъл навън и е паднал на земята. Починал е на място. Извикана е линейка, но дошлите на място лекари единствено са констатирали смъртта му, съобщава Нова ТВ.

По-рано днес имаше подаден сигнал за мъртъв мъж в 16:50 ч. На този етап случаят не се разглежда от полицията като криминален.

Павел Чернев е роден на 10 юли 1969 г. в гр. София. Народен представител в 40-ото Народно събрание от листата на „Атака”.

През март 2005 г. е поканен от Волен Сидеров за кандидат-народен представител, а на 25 юни е избран за депутат.

След пътен инцидент през 2006 г. на магистрала „Тракия” възниква сериозен скандал между Сидеров и Чернев.

Освен това се задълбочават и идеологическите им противоречия. Така Павел Чернев напуска партия „Атака”.

От 2007 г. той е лидер на партия "Свобода". От 2012 г. е политически секретар на неформалната организация "Православна зора".

По професия той е юрист. Преди дни беше ангажиран като адвокат на един от участниците в катастрофата на булевард "Черни връх" – Симеон Христов, след която се стигна до бой.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@