56

67-годишен русенец почина на плажа на къмпинг „Нестинарка”. От районното управление в Царево съобщиха, че сигналът за мъж в тежко състояние е бил подаден около 11.10 часа.

Мъжът влязъл във водата, но му прилошало и си глътнал езика. 

Повече от час хората чакали линейка, разказаха свидетели.

Затова и от здравното министерство проверяват случая. 

От там съобщиха, че от Спешен център - Бургас са получили обаждане в 11:13 часа, като е предадено, че се касае за „мъж, който е колабирал и е със затруднено дишане“.

Линейката според тях е дошла 47 минути по-късно, защото не е имало свободен екип. 

ЦСМП – Бургас има на разположение три стационарни дежурни екипа – по един в Созопол, Царево и Приморско.

По време на сигнала от къмпинг „Нестинарка” екипът от Царево се намира в Лозенец за друг инцидент с удавник и нормативно разписано е чакал следствена група.

Също по време на сигнала от къмпинг „Нестинарка“ постъпва повикване за инцидент отново в Лозенец, предаден от реаниматори, касаещ травма на млад мъж с фрактура на шийни прешлени, който е поет и реализиран от втория екип - на Созопол.

Изнесеният екип в Приморско по същото време извършва транспорт на дете с бронхоспазъм и затруднено дишане до МБАЛ Бургас по сигнал, подаден в 10.47 ч.

Към момента на получаване на повикването от „Нестинарка” е нямало свободен екип, който да поеме случая.

В 11.43 часа екипът на Царево тръгва за „Нестинарка“, където пристига 7 минути по-късно - в 11.50 ч.

Жертвата от курорта Лозенец е бил спасен от удавяне,

но е издъхнал след това. Това е 65-годишният известен столичен архитект Любомир Семерджиев, научи "24 часа". Той е проектант на ваканционно селище "Оазис", в което е почивал и на чийто плаж е срещнал смъртта. За кончината му потвърдиха негови колеги.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@