Още по темата

Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло.

Оказва се, че това е коремната област, пише в. "Дейли мейл".

Изследването е проведено от екип на Университетските болници в Женева. Учените накарали участниците в експериментите да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол. И да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.

Жените се вглеждали предимно в коремната област на господата.

Участниците в тестовете от мъжки пол се вторачвали в гръдната област на снимките на дамите по бански. 

Източник: Getty Images/Guliver

Учените стигнали до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мъжете не трябва да тренират толкова бицепсите и гръдните си мускули, а да наблягат на плочките на корема.

По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките.

6 изненадващи неща, които външният вид издава за вас

Едно простичко умение на мъжете може да "подлуди" дамите

Какво отблъсква мъжа от една жена

Погледите на участниците и от двата пола се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето на показаните фотографии. 

Предишни проучвания установиха, че коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида. Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на този хормон, което подсказва и за намалено сексуално желание.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.