Животът изисква движение. Тази мъдра мисъл е на философа Аристотел. Удивително е, че в древността, когато науката не е била свързана с технологиите, хората са имали познания, които днес доказваме с hi tech изследвания, анализи и представителни проучвания. Но дори и без високотехнологични анализи и изследвания, не е трудно да се съгласим, че движението има ключово значение за здравето ни и за качеството ни на живот.

Активността ни помага не само да бъдем в добра кондиция, повишава умението ни да се съсредоточаваме, но действа превантивно срещу различни болести и влияе положително при лечението на много видове заболявания. Тези факти накараха една от най-големите компании в областта на грижите за здравето на хората - GSK, да превърне движението в своя кауза.

„Радостта от движението“ – мото на Voltaren, към който посягаме при болки в гърба и ставите, стана и име на инициативата, която цели да приобщи колкото се може повече хора на различна възраст към съботно-неделните физически занимания на открито.

Програмата на инициативата включва часове по йога, тай чи, гимнастика или зумба, водени от професионални инструктори от Център за цялостна трансформация MANDALA. Не се колебайте, почувствайте радостта от движението всяка събота в Южния парк /София/ от 10:30 часа и всяка неделя в Борисовата градина /в София/ от 10:30 часа.

За да се включите не е нужно нищо друго, освен да сте на място и да имате желание.

Ще усетите веднага резултата. Заредени с енергия ще научите много „хитринки“ и полезни съвети за ежедневни двигателни упражнения, които поддържат ставите ви здрави и общото ви състояние в перфектна форма. Комплексът от упражнения не изисква специални спортни умения, затова не се притеснявайте, ако никога досега не сте се занимавали с йога, тай чи, гимнастика или зумба. Време е да започнете.

Движението е ежедневна грижа за здравето. Важно е да бъдем постоянни. Затова инициативата не се изчерпва само с раздвижване на открито и няма да свърши с лятото. Каузата цели да превърне движението в начин на живот – движение сутрин след като се събудим, движение в офиса – пред компютъра, движение, движение … защото колкото повече се движим, толкова по-дълго ще успеем да съхраним младежкия си дух и тяло.