Още по темата

Тайната на младостта може да се крие в броколите, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на американско изследване.

Зеленчукът от семейство Кръстоцветни е богат на химикали, наречени индоли, за които е установено в тестове с мишки, червеи и мухи, че ги поддържат в добра форма с напредване на възрастта.

Жената, която доказа, че 60 е новото 20. Вижте я 

Каква е тайната на безсмъртието

Откритието може да доведе до създаването на хапче срещу стареене, благодарение на което хората да се радват на добро здраве в годините си на "здрач", вместо да са болни и немощни, смятат авторите на изследването от университета "Еймъри" в Атланта, САЩ.

Броколите често са възхвалявани като суперхрана, осигуряваща защита срещу затлъстяване, диабет, сърдечносъдови болести и рак.

Кафе от гъби – следващата суперхрана

Коя е най-мощната морска суперхрана?

Ръководителят на изследователския екип професор Даниъл Калман и колегите му извеждат понятието "здравословна продължителност на живота" - времето, през което хора или животни остават активни и противодействат на стреса, докато остаряват.

Източник: Thinkstock/Guliver

През идните десетилетия се очаква болестите на старостта да стоварят още по-тежко бреме върху здравните системи. В резултат на това се повишава интересът към въздействието върху здравето на микробите, обитаващи човешкото тяло.

"Все още не знаем как чревната микробиота упражнява ефектите си, но сега поне сме наясно с един механизмите. Индоли, въздействащи благоприятно по редица начини, се произвеждат от различни типове бактерии чрез разграждане на аминокиселината триптофан", казва професор Даниъл Калман. 

Още за най-полезните зеленчуци научете от видеото горе.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.