Още по темата

Един поглед към Instagram профилите на най-популярните блогъри за храна е достатъчен, за да влезете в час с най-модните тенденции в кулинарията, но ако се вгледате внимателно в броя на харесванията и коментарите, ще разберете за какви вкусотии наистина жадуват всички.

Разбира се, не липсват снимки на пресни плодове и салати, но през февруари греховно калоричната храни попада под прожекторите. В класацията на „Хъфингтън пост“ намират място супи и яхнии, варива и десерти - щедри и с много шоколад.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ДЕСЕТТЕ НАЙ-ХАРЕСВАНИ ХРАНИ В „ИНСТАГРАМ“ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ

Най-популярната рецепта има два пъти повече харесвания от всяка друга рецепта. Щом я разгледате, ще разберете точно защо.

Шоколадово-фъстъчена торта без брашно

Необходими продукти за блатовете:
1 ч. разтопено масло
1 ½ ч. натурален шоколад
6 яйца
1 ч. захар
1 с. л. течна ванилия
3/4 чаша какао на прах
1 ч. л. сол

Загрейте фурната до 175 градуса. Разтопете маслото и шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. В същото време разбийте яйцата, ванилията и захарта докато побелеят и удвоят обема си.

Прибавете какаото и солта и разбъркайте отново. За финал добавете разтопените масло и шоколад и разпределете във форми за печене. След 20-25 минути във фурната блатовете са готови.

Необходими продукти за крема:
1 ч. фъстъчено масло
1 ч. масло
1/4 ч. л. сол
2 с. л. ванилия
4 ч. пудра захар
4-6 с. л. готварска сметана

 

Смесете фъстъченото и кравето масло. Добавете солта и ванилията. Накрая пудрата захар и сметаната. Разбивайте с миксер до получаване на пухкав крем.

Необходими продукти за глазурата:
2 ч. млечен шоколад
1/2 ч. масло

Разтопете съставките и ги смесете. Залейте сглобената торта, докато глазурата още е топла. Оставете да стегне в хладилник.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.