Още по темата

Остават повече от две седмици до Великден и голямото ядене на козунак, а за любителите на сладките изкушения това си е сериозно изпитание. На помощ в спазването на Великите пости се отзовават специалистите от „Бон Апети“ с тяхната лесна и най-важното постна бисквитена торта с кокос. Ето и как да я приготвите.

Необходими продукти:

1 л кокосово мляко
450 г обикновени бисквити
180 г захар
60 г царевично нишесте
50 г кокосови стърготини
за глазурата:
50 г кокосово масло
2 с. л. кафява захар
2 с. л. какао

Начин на приготвяне:

Около 150 мл от кокосовото мляко се разбъркват с нишестето.Останалото мляко се загрява със захарта. Щом захарта се разтвори, към кипящото мляко се добавя разтвореното нишесте. Бърка се, докато кремът се сгъсти.

Квадратна тава се покрива с бисквити, заливат се с няколко черпака от крема и така се редуват, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се да изстине. Прибира се в хладилник поне за 4 часа. Кокосовото масло се загрява на умерен огън. Прибавя се захарта, бърка се, докато се разтвори.

Сипва се какаото и отново се разбърква. Сместа се оставя леко да се охлади и се излива върху тортата. Поръсва се със запечени на сух тиган кокосови стърготини. Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Вижте още сладки предложения:

Как да си приготвим вкусни арменски сладки

Сладки с шоколад - лесна и вкусна рецепта (видео)

Вкусен кекс с два слоя

Кремът, който всеки би опитал

Десерт, който и деца могат да приготвят

Гледайте още от "Бон Апети" в NOVA PLAY

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.