Още по темата

Яйцата „Бенедикт“ са се превърнали в легендарна американска закуска, за която мнозина твърдят, че гони махмурлука.

Ето как да ги приготвите за 20 минути.

Необходими продукти:
1 с. л. бял оцет
2 английски мъфина (или обикновени земели)
4 яйца
4 резена шунка

За сос Холандез:
3 жълтъка
2 с. л. вода
175 г масло
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. бял пипер
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците на 3 яйца и поставете в огнеупорен съд на котлона на водна баня.

Прибавете 2 с.л. вода и разбърквайте докато стане на пяна.

На тънка струя долейте разтопеното масло и лимоновия сок.

Овкусете със сол, черен и бял пипер.

Сосът е готов.

В сгорещена вода (не трябва да завира) добавете оцет. Внимателно чукнете яйцата във водата. Когато побелеят напълно, ги извадете с решетъчна лъжица.

В сух тиган запечете резените шунка.

Разположете мъфините и намажете с масло. Върху всяка част сложете шунка и яйце, полейте със соса и поръсете с магданоз.

Да ви е сладко!

Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:

Вкусна пилешка яхния със зеленчуци

Тайната на домашния чийзкейк

Палачинки с пиле и спанак

Питателен обяд за 3,5 лв. на порция

Такоси с кайма и пикантен сос

Пица с карамелизиран лук и синьо сирене

Уханни кокоски с кайсия