Още по темата

Повечето хора смятат, че най-добрият начин да запазят дадени храни свежи за по-дълго, е като ги сложат в хладилника.

Това обаче не важи за някои от най-разпространените продукти в нашата кухня.

ВИЖТЕ КОИ ХРАНИ НЕ БИВА ДА ДЪРЖИТЕ В ХЛАДИЛНИКА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Някои от тях се развалят по-бързо, други губят вкуса и свежестта си, ако бъдат охладени.

Яжте малко повече от тези три неща и ще се радвате на дълъг живот

Храните, които може да похапвате, колкото поискате, без да напълнявате

Белите храни, които са вредни за здравето ни

Например бананите.

Източник: Thinkstock/Getty Images

Поставянето на зрели банани в хладилника може да помогне за задържането им в това състояние за няколко дни. Ако обаче плодът бъде сложен в хладилник, докато все още е зелен и твърд, то тогава те изобщо няма да узреят, дори и след като бъдат извадени от него. Тогава и обвивката им ще стане тъмна.

Бананите са тропически плодове и нямат естествена защита срещу студа в стените на своите клетки. Вместо това студът причинява разкъсването на тези стени, което води до "изтичане" извън клетките на храносмилателните ензими. Това именно причинява и потъмняването на кожата на плодовете.

Във видеото горе вижте кои са плодовете, които трябва да похапвате по-често.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.