Още по темата

Бисквитените торти могат да бъдат много семпъл десерт, но също така и пищно удоволствие за сетивата.

Днес ви представяме 3 страхотни предложения от кухнята на „Бон Апети“, който биха допаднали дори и на най-претенциозните гости.  

Бисквитена торта с тиква и шоколад:

2 пакета обикновени бисквити (общо 400 г)
800 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г сирене „Маскарпоне“
300 г течен шоколад
200 г захар
250 мл животинска сметана
200 мл студено еспресо
50 мл бренди
1 ч. л. канела
1 ванилия
карамелени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тава и се поръсва с 50 г от захарта. Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се и се пюрира. 

Сметаната се разбива добре с останалата захар. Маскарпонето се разбърква леко и се смесва с разбитата сметана и с ванилията.  Кафето се разбърква с брендито и канелата. 

В тава се редят потопени в сместа с кафе бисквити, сметанов крем, шоколад и пюре от тиква.

Тортата се реди по този начин, докато свършат продуктите. Завършва се с крем от сметана и маскарпоне. 

Оставя за 6 часа в хладилник.  Поднася се с накълцани карамелени орехи.

Източник: Thinkstock/Guliver

Бисквитена торта „Ден и нощ”

1,5 л прясно мляко
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца (размер L)
2 ванилии
50 г какао
120 г брашно
какао за поръсване
600-700 г какаови бисквити 

Начин на приготвяне:

Яйцата, 200 мл от прясното мляко и брашното се разбиват.

Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят.

Всичко се връща на огъня и се готви на слаб огън, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от котлона и се слага маслото.

Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква.

Във форма за торта с диаметър 26 см се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове.

Формата се покрива с пластик и тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа. След това се поднася поръсена с какао.

Източник: Thinkstock/Guliver

Кралска бисквитена торта

400 г черен шоколад
300 г чаени бисквити
90 г краве масло
150 г мед
100 г сушени череши
140 г бадеми печени със сол
30 мл портокалов ликьор
1 есенция ванилия
за гарниране:
50 г бял шоколад
1 с. л. олио 

Начин на приготвяне:

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна. Разбъркват се.

Бисквитите се натрошават едро в голяма купа.

Към шоколада се сипва медът, разбърква се до хомогенна смес. Шоколадовата смес се полива върху бисквитите, прибавят се натрошените бадеми, сушените череши, предварително накиснати в портокалов ликьор, и есенцията ванилия.

Получената смес се изсипва във форма с регулиращи се стени (20 см), на дъното на която има пергаментова хартия. Оставя се в хладилник за 2 часа да стегне.

Поднася се с разтопения на водна баня или в микровълнова фурна бял шоколад, смесен с олиото.

Вижте още сладки предложения:

Сладко испанско изкушение с бадеми

Кексът, който винаги става

Лесни сладки с шоколад

Сладко изкушение - да приготвим торта с рула и кроасани

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.