След победата на октомврийска революция в Русия през 1917 г.победилите комунисти избили или пратили в каторгите руската интелигенция. С течение на годините обаче започнала остро да се чувства нужда от грамотни хора. Взело се партийно решение да се подготвят собствени верни кадри. Тъй като Чапаев бил вече възрастен за тая цел, изпратили помощника му Петка. След 7-8 години Чапаев бил служебно в Москва и решил да се види с Петка. Срещнали се те, хапнали, пийнали и Чапаев го попитал: - Ти нали учи някакво висше образование, какво по-точно завърши? - Психология, логика и философия. На Чапаев това не му говорело нищо и му казал: - Обясни и трите неща, така че аз да ги разбера. - Добре: Има двама човека - единият мръсен, другият чист и една баня. Кой ще влезе да се изкъпе? - Мръсният - отговорил Чапаев - Не ще влезе чистият. Той е свикнал да си е чист. Това е психология. Разбра ли? - Разбрах. Давай за другото. - Има двама човека - единият мръсен, другият чист и една баня. Кой ще влезе да се изкъпе? - Е, нали каза, че чистият. - Не, ще влезе мръсният, защото той е мръсен и трябва да се изкъпе. Това е логика. Разбра ли?. - Мисля, че да. Давай за третото. - Има двама човека - единият мръсен, другият чист и една баня. Кой ще влезе да се изкъпе? Чапаев съвсем шашнат извикал: - Е..а ли му майката!? - А, това вече си го разбрал."Е..а ли му майката?" .Точно това е философията.

0 1 1 3

Още вицове

 • Някакъв мъж бил инвалид, защото преди време го бил газил влак. Седи си у дома с децата, правят си чай. По някое време чайника започва да свири - направо като локомотив. Мъжа скача, взима чайника и започва да го блъска в стената. Децата викат:
  - Ама татко, какво правиш?
  - Деца, тия гадини трябва да се убиват докато са още малки!

  321 2103 680 3208
 • Пешеходецът винаги е прав. Докато е жив...

  270 1351 411 1608
 • Едно дете пътувало в трамвая. Изведнъж му прилошало и повърнало върху една жена. Възмутена жената извикала:
  -Прасе!
  -Аз ли съм прасе!? Я се виж ти на какво приличаш!

  218 2081 467 1302
 • Един хеви-метъл и един пенсионер седят на пейка в парка. Метъла си е пуснал уокмена, слуша "Iron Maiden" и се тресе целия - куфее. Вдига възторжено два пръста и вика на пенсионера:
  - Брус Дикинсън!
  Оня и той целия се тресе. Отговаря:
  - Паркинсън!

  73 498 90 1355
 • Телефонен разговор:
  - Ало! Аптеката ли е?
  - Не, сбъркали сте номера.
  След малко пак:
  - Ало! Аптеката ли е?
  - Не, нали ви казах, грешен номер сте набрали!
  Трети път:
  - Ало! Аптеката ли е?
  - Не, грешка имате! Кой номер набирате?
  - Ами тука копчето REDIAL.

  67 336 98 402