Военни афоризми с непреходна стойност: - Или ще престанете да пушите, или едно от двете! - А ти да внимаваш! Аз понякога съм нормален, а понякога безпощаден! - Атомната бомба винаги пада в епицентъра! "Шокирана обстановка..." - Кучето е животно, покрито с козина за носене на служба. - Защо псувате! После с тези ръце хляб ще ядете! - Всеки войник трябва да бъде или поощрен, или наказан. - Всички отсъстващи да се строят в редица! - Главата на войника е за да мисли, а мозъка - за да разсъждава! - Не трябва да се чупи всичко - все на нещо трябва да се седи. Военен преподавател: - Менингитът е много страшна болест. От нея се или умира, или полудява. С брат ми сме я карали. Той умря, а на мен ми провървя. - Що за неравен квадрат си нарисувал? Ти да не си далтонист? - Управлението на волана служи за завиване наляво, надясно и в други посоки. - Другарю полковник! Парадът ще бъде довечера, по изгрев слънце. - Другарю курсант! Ако искате да кажете нещо, по-добре замълчете! - Другарю курсант! Ако сте дебил, така и кажете, няма защо да чупите пистолета! - Да мълчиш, когато те питам! - Рота! Отначало да минат хората, а след това ще преминем ние! - Вие какво, глупак ли сте? Не можете да помните? Тогава записвайте, както аз си записвам! - Къде е Иванов? В лазарета боледува? А кой е разрешил? - Цял ден съм седнал да ви стоя прав! - Ще ви изведа в полето и като ви изправя до стената, такъв куршум ще ви тегля, че цял живот ще помните! - Дежурния, там до прозореца дипломати стоят. Стройте ги до стената! - Давам указание: равно поле - нито трап има, нито могила - и изведнъж зад ъгъла се появява танк... - Полковниците не бягат, тъй като в мирно време това предизвиква смях, а във военно - паника. - Ето, вие ще дойдете след 10 години и ще кажете: Другарю старши лейтенант...

0 1 1 4

Още вицове

 • - Ало, базата ли е?
  - Имате грешка, тук е ракетна база!
  - Вие имате грешка! Кой ще ми плати сега покрива на къщата?

  29 219 51 100
 • Новобранец трябвало да скача с парашут пред комисия, обаче много го било страх. И решил да направи далавера - разбрал се с пилота на самолета да хвърли отгоре едно чучело с парашут, чучелото да падне в точно определени храсти, а нашия човек да го чака там. После да излезе от храстите и да се направи, че той е паднал отгоре с парашута.
  Идва деня на изпита, пилота хвърля чучелото от самолета, но... парашута не се отваря. Чучелото се стоварва в храстите от страшна височина. Комисията е в паника. След малко храстите се отварят, нашия човек излиза от там, отупва си праха от дрехите и вика:
  - Ей, кво правите бе, ще се изтрепем с тия парашути!

  32 415 47 135
 • Войник праща от казармата колет на баба си. Вътре има граната и бележка:
  - Бабо, ако дръпнеш това кръглото телче дето стърчи, ще получа три дена отпуска.

  27 216 46 319
 • Руска ракетна база. Командирът на базата разглежда последните сателитни снимки на Северна Америка. И какво да види - през цялата площ на САЩ отпечатан силует на човек с разперени ръце.
  Тича в залата на дежурните и вика:
  - Какво става, какво става?
  - Ами тука редник Иванов се напи и заспа на пулта...

  28 145 56 108
 • Въпрос: Каква е приликата между умните курсанти и извънземните?
  Отговор: Всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.

  4 41 7 24