Още по темата

Един човек превърна Националния празник на Франция в черен ден за страната и за целия свят.

След като 31-годишният Мохамед Булел прегази над 80 души и рани над 200 други с голям камион, той отне мечтите, бъдещето и щастието на десетки семейства.

Вижте кои са жертвите на нападателя от Ница извън статистиката.

27-годишен продавач в павилион за цигари и вестници на име Тимоте Фурние

е загинал при вчерашното нападение в Ница, спасявайки бременна в седмия месец жена, като я блъска настрани, точно преди камионът да я прегази, разказва неговата братовчедка, цитирана от Франс прес.

Баща и син от Тексас, отишли на ваканция в Европа със семейството си, също са сред жертвите на смъртоносното нападение, съобщиха днес техни близки, цитирани от Асошиейтед прес.

51-годишният Шон Коупланд и 11-годишният му син Броуди са загинали вчера вечерта при нападението, каза техен семеен приятел.

ПРЕДИ и СЛЕД атентата в Ница: Красота и ужас в снимки

Ваканцията на семейство Коупланд започнала с бягане пред бикове в испанския град Памплона,

продължила с фламенко в Барселона и приключила трагично с честването на Деня на превземането на Бастилията в Ница.

Оцелелите членове на семейството са в Ница, съкрушени са и не искат да дават изявления за медии, каза техен семеен приятел.

При вчерашното нападение на крайбрежния булевард "Промнад дез англе" в Ница загинаха 84 души, включително много хора, дошли на ваканция във френския курорт, чуждестранни туристи и деца.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Терористичен акт в Ница, десетки ранени в безпомощно състояние

Една от жертвите е 54-годишната швейцарка Линда Казанова Сикарди - данъчен инспектор, която била на екскурзия със съпруга си Жил, който е оцелял при атентата.

6-годишна мароканка на име Фатима Шарихи, 48-годишният Еманюел Гру - високопоставен граничен полицай на летището в Ница, 28-годишен преподавател по икономика на име Мишел Пелегрини и 20-годишна руска студентка на име Виктория Савченко също са станали жертви на Мохамед Булел.

Загинали са и трима тунизийци, трима граждани на Алжир, включително две деца, и трима мароканци - дете на 13 г. и две жени на 43 и 49 г.

Още едно мароканско дете е тежко пострадало, предаде ТАСС.

Сред жертвите са и двама швейцарци - жена и дете, съобщи швейцарското външно министерство.

По-рано днес проговори братът на Мохамед Булел.

Той не вярва, че Мохамед е извършил атентата в Ница, съобщи туниският информационен портал "Бизнес нюз", цитиран от ТАСС.

"Брат ми даже не се молеше. Всеки месец ни пращаше пари да построим къща. Планираха със сина си да дойдат скоро в Тунис на почивка. Досега никой не е потвърдил официално, че става дума за брат ми. Може да е друг човек със същото име и фамилия", каза Джабер Булел.

По данни на туниската радиостанция "Джавара Еф Ем" Джабер е заявил, че на снимките, разпространени в социалната мрежа "Фейсбук", не е неговият брат.

Вижте още за терористичната атака в Ница:

След камиона на терора в Ница - Истанбул е на тръни

Българи разказват за Ница: Беше страшна касапница

Вижте "най-тъжната снимка" от касапницата в Ница