Още по темата

Нивото на терористична заплаха във Великобритания беше вдигнато до най-високото – „критично”, което означава, че се очакват незабавно още атаки, съобщи Би Би Си (BBC).

Съобщавайки за промяната в нивото на заплаха в Обединеното кралство, министър-председателят Тереза Мей каза, че военните ще оказват подкрепа на полицията и ще сменят полицаите, които охраняват национални инфраструктурни обекти, които не са достъпни за обществеността.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ МЯСТОТО НА АТАКАТА В ЛОНДОН

Използването на военните за подпомагане на полицията е част от първата фаза на операция „Темперер“

– правителствен план за разполагане на войски за подпомагане на полицията вследствие на големи терористични атаки, която беше активирана за първи път на 23 май след атентата в Манчестър.

Г-жа Май каза: „Обществото ще види повече въоръжена полиция в транспортната мрежа и по нашите улици, осигурявайки допълнителна защита. Това е пропорционална и разумна стъпка, която ще осигури допълнителна увереност и защита по време на разследването“.

А то продължава с пълна сила, след като

полицията обяви, че „издирва заподозрени“.

Стотици полицаи преглежда кадри от видеонаблюдението в района на атаката в петък, която рани 29 души. Метростанция „Парсънс Грийн“ беше отворена в ранните часове на събота.

Терористичната организация „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението, но по този повод шефът на отдела за борба с тероризма Марк Роули каза, че това е нещо „рутинно“ за ИД и те претендират за авторство „независимо дали имат нещо общо с лицата, участвали в нападението“.

Роули помоли обществеността да остане „бдителна“, но каза, че хората „не трябва да бъдат разтревожени“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.