Още по темата

Министърът на енергетиката Теменужка Пекова разкри в интервю за Би Ти Ви (bTV), че се познава с Гинка Върбакова от 20 години. „Познавам Гинка Върбакова от 20 години – и нея, и семейството ѝ. Тя е млад, интелигентен и почтен човек“, заяви Петкова.

Гинка Върбакова: Премиерът иска контрол върху компанията

Казусът ЧЕЗ – иззема ли държавата бизнеси на хората

Оставката на Петкова няма да бъде приета

Тя обясни, че с Гинка Върбакова и съпруга ѝ я запознал неин познат, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът ѝ – ядрена енергетика, става ясно от думите на енергийния министър.

Теменужка Петкова е категорична, че общ бизнес с Върбакова няма.

Тя уточни, че никога не се е занимавал с бизнес.

На въпроса остава ли министър на енергетиката, тя отговори: „Благодаря на премиера, ГЕРБ и коалиционнните партньори за доверието. Това ме задължава изключително много“.

Два сценария, ако Гинка Върбакова не успее да плати за активите на ЧЕЗ

Евродепутат за ЧЕЗ: Странно е как ни предлагат сделка по време на дела

В отговор на обвиненията на Румен Овчаров от БСП тя го посъветва да прочете правителствената стратегия от 2003 г. за продажбата на ЕРП-тата, която е 2017 страници. Петкова

опроверга твърдението на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „Белене” не се съхранява както трябва

и уточни, че начинът на съхранение е проверен и одобрен от Агенцията за ядрено регулиране. Тя определи думите на Овчаров като спекулации.

Теменужка Петкова подаде оставка, след като стана ясно, че доскоро неизвестната фирма „Инерком”, чийто собственик е Гинка Върбакова, ще купи активите на ЧЕЗ в България. Причината за оставката беше именно познанството ѝ с Върбакова. Коалиционните партньори в правителството решиха през изминалата седмица, че няма да приемат оставката ѝ.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.