Още по темата

„Нямаме притеснения относно осигуряването на финансиране на сделката”. Така от  „Инерком” отхвърлиха опасенията на председателя на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачес, че българската компания може да не успее да плати за покупката на бизнеса на чешкото дружество в България, съобщава bTV.

Инерком: Не само влизането на държавата в сделката може да гарантира обществения интерес

Гинка Върбакова има 9 месеца да плати на ЧЕЗ

Чешка медия разкри скандална клауза в договора с ЧЕЗ

„Нямаме информация за оказван натиск върху банки и не можем да коментираме действия, които не са свързани с нас”, подчертаха от „Инерком”, чиито собственик е Гинка Върбакова.

Запитани дали има оттегляне на финансиращи институции, които преди това са заявили, че ще финансират сделката, от „Инерком” посочват: „Работим по финансирането и постигаме значителен напредък по структурирането му.”

„Както вече многократно казахме, „Инерком България” води преговори с няколко международни финансиращи институции и преговорите са в ход последните няколко месеца”, отчетоха от българското дружество.

„Финансиращите институции, с които работим, изчакваха подписването на договора за покупко-продажба и наличието на финансовите резултати на 2017 г., за да могат да работят с най-новите данни и да преминат към следващият етап на финансирането”, добавиха от „Инерком”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.