Още по темата

„Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ”. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация, прочетена от парламентарната трибуна днес.

Два сценария, ако Гинка Върбакова не успее да плати за активите на ЧЕЗ

Евродепутат за ЧЕЗ: Странно е как ни предлагат сделка по време на дела

"Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение.

То е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде", обвини Гърневски.

Той призова червените депутати да имат мярка в лицемерието си и да спрат с обвиненията си, защото ЧЕЗ са предлагали на държавата да купи ЕРП-то по времето на кабинета "Орешарски", когато министър на енергетиката беше Драгомир Стойнев.

Депутатът от мнозинството обвини червените, че водят върастни хора на протест пред Министреския съвет, за да ги използват в свой интерес, защото отново целят да свалят правителството.

„Оставка” и „Мафия” пред Министерски съвет

БСП започва подписка за спиране на сделката с ЧЕЗ

Според него вече две седмици социалистите нагнетяват напрежението в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и "Инерком". По думите му обаче вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад "Инерком".

Няколко часа по-късно с писмо до медиите Моника Станишева, която е съпруга на председателя на ПЕС Сергей Станишев, отговори на нападките. „Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина”, пише тя.

„Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния пиар ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.

Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.

Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с пиар обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина”, допълва тя.

„Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда.” добавя тя в позицията си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.