Още по темата

Втори ден от официалното посещение на Европейската комисия в България след вчерашното откриване на председателството на Съвета на ЕС. В петък държавният глава Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещнат с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Трети ден ще има редица забрани за паркиране и движение - от 10 януари до днес. 

ВИЖТЕ СОФИЯ ПОД БЛОКАДА

Те ще разговарят по актуални теми от европейския дневен ред, както и за ключовите приоритети на българската страна в качеството ѝ на председател на Европейския съвет.

 В петък се очаква и да бъде подписано споразумението за най-големия проект у нас, гарантиран със заем от ЕС, за растеж и работни места в Европа.

Що е то европредседателство - какво трябва да се знае за него

Членовете на Европейската комисия пък ще се срещнат с представители на Министерския съвет, за да обсъдят сигурността, отбраната и миграционната политика. Тема на разговори ще бъдат правосъдието и вътрешния ред, като и развитието на конкурентна, иновативна и дигитална Европа.

Заради посещението на високопоставените политици, в столицата продължават да са в сила извънредни мерки за сигурност.  Районите около Народния театър и НДК остават блокирани. Все още са затворени 12 главни улици в центъра. Оттам дори пешеходците минават след проверка на КПП-та.

Проблеми с трафика може да има и по основни трасета като „Цариградско шосе” и булевард „Брюксел” заради придвижването на европейските делегации. 

От 17:30 часа вчера до приключване на мероприятията се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, превозващи участниците в събитията, на улиците „Доспат” между бул. „Витоша” и ул. „Баба Неделя”; ул. „Баба Неделя” и ул. „Д-р Христо Стамболски”.  

Достъпът до НДК също е ограничен. 

В интервала между 11.00 и 12.00 ч. средствата на градския транспорт няма да спират на спирката на бул. „Черни връх”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК