Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите, това заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на Министерски съвет, съобщава NOVA.

Конкретният повод за изказването е, че билбордът на полицаите, с който планираха да посрещнат евроделегатите, беше свален. С тази алтернативна форма на протест служители на МВР искаха да покажат, че са недоволни от заплащането си и от условията на труд, и искат 15% увеличение. Целта им беше това да стигне директно до европредставителите. Той беше изписан на англисйки и гласеше, че заплашенето им е най-ниското в ЕС – 340 евро.

Протести „откриват“ българското европредседателство

Стана ясно, че фирмата за външна реклама „Метрополис” е свалила конкретния билборд на полицейския синдикат, въпреки че платено за две седмици.

Оттам заявиха в официално съобщение, че са „ подведени за съдържанието на билборда на полицейския синдикат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” от агенция „Аргент”, че става въпрос за събитие”.

мвр билборд протест
мвр билборд протест Източник: Фейсбук

"Утре ще се видя с тях, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", каза Борисов. Той подчерта, че всеки един милион, който е даден за увеличение на заплати, е в секторите на сигурността.

Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, коментира още премиерът Бойко Борисов.

Центърът на София - блокиран заради европредседателството

"Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ", беше категоричен премиерът.

Toй уточни, че "това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места". "Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите“, посочи Бойко Борисов. 

Според него много бързо се е забравило колко милиарди са били изплатени за оборудването за АЕЦ "Белене", за американските централи и за КТБ. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.