Още по темата

Бившият шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев, който се намира в Сърбия в очакване да бъде решена съдбата му по искането за екстрадиране в България, даде първото си интервю за сръбска медия.

Местната телевизия „Хепи“ излъчи едночасов разговор с банкера, когото нарече

„най-богатия българин-бежанец в Сърбия“,

информира DarikNews.bg.

Василев говори по много теми – от мнението му за Мултигуп, оценките му за комунизма и демокрацията в България и приемането ѝ в ЕС, до спомени за българския компютър Правец и контактите му с премиера Бойко Борисов, „който го помолил да спонсорира отглеждането на прочутата по света каракачанска овчарка“.

Цветан Василев категорично заяви: „Аз съм всичко друго, но не и крадец“. Той обясни, че най-много го обижда фактът, че е считан за национален предател и мошеник, докато той определя сам себе си като „най-големия патриот в България“.

Бизнесменът подчерта, че знае кой стои зад поръчковите статии срещу него в българските медии, но не ги четял. Въпреки това е изчислил, че за две години са се появили 20 хил. писания срещу него.

Василев подробно разказа

за конфликта си с Делян Пеевски

и поясни, че проблемите са се задълбочили и ескалирали, „когато депутатът му поискал 250 млн. евро подкуп и акции“, а той не му дал.

На въпрос дали ще има в България къде да преспи, ако се върне, Цветан Василев отговори, че има къща в София, но проблемът е, „че въобще не е сигурен за своя живот“.

Василев каза още, че е купил сръбската фабрика за стъкло в Парачин, защото му било важно да успее и да поправи лошия имидж на българските инвеститори в Сърбия.

„Аз съм убеден, че в Страсбург

ще спечеля делото и ще ми бъдат върнати парите,

които ми е взела българската държава“, заключи Василев в интервюто си за сръбската телевизия „Хепи“.

В интервюто си той не пропусна да похвали Сърбия и каза, че много би искал тя да успее, че се възхищава на гордостта и достойнството на сръбския народ, който въпреки десетгодишната война живее не по-лошо, отколкото в България.

Още за Цветан Василев:

Василев обвини българската прокуратура в лъжа

Докога може да избягва екстрадиране Цветан Василев

Безпрецедентен иск за 1,5 млрд. лв. срещу Цветан Василев

Цветан Василев е поискал сръбско гражданство