Още по темата

Обединеното кралство преживява тежка седмица. Първо в четвъртък британците решиха чрез исторически референдум, че страната трябва да напусне Европейския съюз. Т.нар. брекзит шокира Стария континент, а какви точно ще са последствията за страната и за континента тепърва ще става ясно.

В понеделник късно вечерта Англия получи втори удар – националният отбор по футбол отпадна от Евро 2016. В последните първенства „трите лъва“ не успяват да стигнат по далече от 1/4-финал, но да отпаднат още на 1/8-финал е болезнено.

Още по-болезнено обаче е чудото, което стана снощи на стадиона в Ница.

„Трите лъва“ бяха опитомени от непретенциозния отбор на ... Исландия.

Дебютантът на европейски първенства изживява нещо, за което дори не е мечтал.

Без съмнение за англичаните този факт е меко казано срамен. Може да се сравни само с един двубой преди 66 години, когато на Мондиал '50 в Бразилия англичаните падат от полуаматьорския отбор на САЩ.

Този двубой беше припомнен от журналистите и часове преди мача с Исландия. Репортерите отбелязаха, че играчите на Рой Ходжсън се разхождат усмихнати по плажа, точно както предшествениците им преди 66 години, но никой не допускаше, че футболистите на другия ден ще си стягат багажа за вкъщи.

Поражението е факт, а веднага след последния съдийски сигнал социалните мрежи вече преливаха от шеги по адрес на „трите лъва“. И то си е за смях, защото „Само Англия може да излезе от Европа два пъти за една седмица“:

Ето и още от шегите по адрес на английския национален отбор:

„300 000 исландци гласуваха за Брекзит“

„Англичаните не са били така засрамени от ... петък“ (бел.ред. когато санаха ясни резултатите от еферендума)

„Сега английските футболисти пишат в Гугъл „Какво е футбол?“ (бел. Ред. След като в понеделник стана ясно, че най-търсенето изречение в интернет във Великобритания след референдума пък е било „какво е Европейски съюз?“)

„Англия – Исландия: обобщение на мача“

Английският премиер иска съвет как се напуска Европа от селекционера на Англия с думите: „Чух, че сте експерт в излизането от Европа“

Източник: Goal.com/Facebook

Много от шегите бяха насочени срещу селекционера на Англия Рой Ходжсън, който обяви, че напуска поста си. „Когато забележиш, че камерата е насочена срещу теб и искаш хората да си мислят, че имаш план“:

Британският журналист Пиърс Морган пък призна, че може да преживее Брекзит, но не и загубата на Англия от Исландия:

Още за Евро 2016:

Журналист се сблъска с яростта на Роналдо

Как се обясняват в любов феновете на Ирландия

Путин: Недоумявам как 200 наши са набили хиляди на Евро 2016

Всичко за случващото се на терена на Евро 2016 четете в Gong.bg