Още по темата

Десетки хиляди лондончани подписаха днес петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз, след като британците се произнесоха на вчерашния референдум за излизане от съюза, предаде Франс прес.

Досега над 70 хил. души подписаха в сайта change.org петицията, в която призовават кмета на Лондон Садик Хан да обяви Лондон за независим от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към ЕС.

"Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа", гласи петицията.

"Да, ние не сме съгласни с останалата част от страната.

Тогава, вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всички избори, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента".

На референдума вчера близо 52% от британците гласуваха за излизане от Европейския съюз, но 60% от лондончани се произнесоха за оставане в Европа.

Данните показаха още, че мнозинството от гласувалите за Брекзит, са на възраст над 65 г. (58%), докато повечето от младите между 18 и 24-годишна възраст (64%) са дали гласа си в подкрепа на оставането на Великобритания в ЕС.

Реакциите след Брекзита:

Путин: Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики

Борисов: Лош ден за Европа, последствията ще са за всички

Брекзит - основна тема в социалните мрежи

Ангела Меркел: ЕС е достатъчно силен, за да се справи с Брекзит

Вижте смешната страна на Брекзит