Още по темата

Българите в Лондон са разединени по темата за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде репортер на БГНЕС.

Мненията на одобрение и неодобрение се преплитат - има такива, които предпочитат да останат в ЕС, защото ползите за страната са повече.

След като станаха ясни данните от референдума, много от сънародниците ни зад граница започнаха основателно да се притесняват за бъдещето си на Острова. А честото мнение, което през целия ден в социалните мрежи се споделяше бе:

"Нека да видим сега кой ще им бере ягодите".

На друго мнение са българка и румънец, които живеят в Лондон. Вера и Козмин Коробана приветстват излизането от Европейския съюз, най-вече, защото това ще спре наплива от мигранти от Близкия Изток и от Африка. Семейството не се притеснява за бъдещето си в Англия, защото и двамата имат британски паспорти, а освен това дъщеричката им е британски поданик.

Не такава е съдбата обаче на повечето българи, както и на всички, които искат да учат там.

Във видеото горе чуйте какво каза посланикът ни във Великобритания - Константин Димитров.

За живота си оттук нататък се тревожи и българката в Англия - Валентина.

Шокирана съм, защото не знам какво ще правим сега дали ще останем тук, или ще трябва да се приберем в България, коментира момичето пред камерата на Нова ТВ.

Валентина живее в Англия от пет години, омъжена е и със съпруга ѝ възнамерявали да си купят собствена къща. Досега.

Спестяванията на всички ни се стопяват автоматично и никой не ни дава информация какво ще се случи в бъдеще, притеснява се българката.

Какво ще се случи с бизнеса ѝ след Брекзита, се пита и сънародничката ни Тина Пейн.

По професия Тина е финансист и със съпруга ѝ имат общ бизнес.

Най-голямото притеснение за Тина е резултатът от референдума да не доведе до период на застой, защото това би създало по-голяма несигурност от политическа гледна точка върху икономиката и пазарите. 

Реакциите след Брекзита:

Путин: Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики

Борисов: Лош ден за Европа, последствията ще са за всички

Брекзит - основна тема в социалните мрежи

Ангела Меркел: ЕС е достатъчно силен, за да се справи с Брекзит

Вижте смешната страна на Брекзит

А за момичетата Вероника и Даниела, които напуснали Исперих, за да търсят работа в Лондон, фактите са ясни, Великобритания ще загуби евтина работна ръка, а светът е голям и ако трябва двете ще заминат в друга страна, за да работят.