Още по темата

Най-големият син на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп предизвика скандал в социалната мрежа „Туитър“, където сравни бежанците с отровни бонбони, предаде АФП (AFP).

Вижте кампанията на Доналд Тръмп в кадри

В понеделник 38-годишният Доналд Тръмп-младши публикува в профила си бяла купа, пълна с разноцветни бонбони и написа: „Това изображение казва всичко“.

Най-ефикасното оръжие на Тръмп - красивата му и умна дъщеря

Вижте коя ще е първата дама на САЩ, ако Тръмп спечели

Надписът гласи:

„Ако имам купа, пълна с бонбони и ви кажа, че само три от тях биха ви убили, бихте ли си взели цяла шепа?

Това е нашият проблем със сирийските бежанци“.

Този пост се срещна незабавно с презренито на редица потребители. „Какъв отвратително противен човек, представете си го в яхното положение“, пише един възмутен потребител:

Друг гневен потребител пише: „Доналд Тръмп-младши е дегенерирал плодов кейк, неговото сравнение на мигранти с бонбони е просто безсмислено, случайно и неподходящо за Белия дом“:

Джена Мълинс, също потребител пък отговаря така: „Това, което току-що каза е едно от най-безумно идиотските неща, които съм чувала“:

Ето защо хората са измислили репликата „Крушата не пада по-далеч от дървото“.

Подобни схващания има и Тръмп-старши,

който предизвика вълна от критики с коментарите си за раса, мигранти и бежанци, включително поиска забрана на мюсюлманите да пътуват до САЩ. Не по-малко спорно е изявлението му от миналата година, в което той заяви, че много мексикански имигранти са наркотрафиканти и изнасилвачи.

Доналд Тръмп поиска забрана мюсюлмани да влизат в САЩ

Тръмп: Това, което прави Меркел за бежанците, е "безумно"

Милиардерът остро се противопостави и на плановете на президента Барак Обама да пусне 10 хил. сирийски бежанци в САЩ до края на този месец.

Сирия е схваткаа на най-тежката хуманитарна криза от Втората световна войн насам, предвид масовото изселване на повече от 4,8 млн. души, които бягат от раздираната от гражданска война страна.

САЩ които имат дълга традиция на приемане на бежанци, бяха критикувани заради бавната им реакция на кризата в Сирия.