Още по темата

Поредно тяло изплува от река Дунав. В 9 часа днес е бил подаден сигнал за труп на територията на област Плевен, на около 160 км надолу по течението от остров Добрина, съобщиха от Гранична полиция в Русе.

Тялото е на момиче.

Вероятно то е на едно от изчезналите три деца от потъналата

лодка с иракчани на 8 срещу 9 септември. Тогава се удавиха общи шестима мигранти, а четирима успяха да се спасят на острова, откъдето ги е взела Гранична полиция. Информацията за трагедията стана ясна едва в понеделник вечерта. Намерени са четирима удавници досега. 

Тепърва обаче предстои трупът да бъде разпознат от оцелелите мигранти, които да потвърдят това със сигурност.

Все още се търсят телата на още едно момиче и едно момче от Ирак.

Шестимата иракчани, четири от които деца, изчезнаха във водите на Дунав между Арчар и Лом в нощта на 8 срещу 9 септември. Телата на четирима от тях са вече открити, като всички са се удавили. Трагедията се разиграла, след като лодката на каналджиите потънала в Дунав и те оставили бежанците на съдбата им. След като стана ясно, че има жертви, случаят бе преквалифициран от незаконно преминаване през границата, като незаконно причиняване на смърт при непредпазливост. Има образувани досъдебни производства за изясняване на самоличността на замесените български граждани, чиито действия са станали причина за разигралата се трагедия. Трафикантите все още се издирват.