Още по темата

Руски военни зарадваха ученици в Алепо, като им занесоха подаръци в училище. В същото време обстановката в района остава сложна.

Русия и САЩ пък отново подновиха преговорите за Сирия. Новината идва по-малко то месец след като се разпадна договореното от двете страни примирие.

Междувременно атаките в Алепо отново започнаха.

Съобщава се за нови разрушения и ранени, сред които и деца.

На масата на преговорите този път са поканени и външните министри на Турция, Саудитска Арабия, Катар, Иран, Йордания и Египет.

Анализатори обаче посочват, че шансовете за разбирателство остават минимални, тъй като Москва и Вашингтон отново си хвърлят взаимни обвинения.

Само преди дни от Турция изразиха притеснение, че светът ще попадне в нов глобален конфликт между Русия и САЩ, ако войната в Сирия продължи:

„Ако тази прокси война продължи, след това – нека се изясня, Америка и Русия ще достигнат до точка на война“, заяви турският вицепремиер Нуман Куртулмуш, цитиран от БГНЕС.

Вашингтон и Москва са на двете противоположни позиции.

Русия: Щом САЩ ни обвиняват, да покажат доказателства

Лавров повдигна въпроса кой командва в САЩ

Нови догадки кой атакува конвоя на ООН в Алепо

Коментарът на Киселев пък идва дни, след като държавния секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Русия и Сирия трябва да се изправят и да отговарят за военни престъпления след последните атаки срещу сирийските цивилни.