Още по темата

Масово сбиване стана тази вечер в бежанския лагер в Харманли. По първоначална информация в него са участвали афганистанци и иракчани, които получили подкрепление от сирийци.

На мястото пристигнали 50 униформени, които били атакувани с камъни от имигрантите. Счупено е предното стъкло на полицейски автомобил, съобщава NOVA.

Скандалът е избухнал малко преди полунощ. Преди сбиването бежанците се били събрали в едно от помещенията, в което пиели алкохол и се веселили, но купонът прераснал в побой след скандал заради фалшиво пеене.

Съобщава се за двама пострадали сирийски граждани, които са били откарани с Бърза помощ. Трети пък бил прегледан на място от лекарите.

Според очевидци, за да успокоят ситуацията, около полунощ в лагера спешно са пристигнали кметът и секретарят на община Харманли, както и шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков.

Борисов: Аз съм изключително притеснен

Гърците се оплакват от повече бежанци след опита за преврат в Турция

Сърбия предложи да помогне за границата с Турция

В лагера са влезли няколко патрулни и четири коли с жандармерия. Външни лица вътре не са били допуснати. Пред портала е имало граждани на Харманли, но те са били отпратени.

Преди седмица, при сбиване на група афганистанци в същия лагер бяха наръгани с нож две 19-годишни момчета, техни сънародници.