Още по темата

Тялото на починал от студ мигрант беше открито от товарачи в багажното отделение на самолет на брюкселското летище „Завентем”. Машината е пристигнала от сенегалската столица Дакар, съобщи градската прокуратура.

Тялото на нелегалния пътник е открито в самолет на авиокомпания „Брасълс еърлайнс”.

Това е новият смъртоносен начин за достигане до европейска земя, който все повече мигранти избират. 

Всяка година в пристигнали на белгийското летище самолети са намирани телата на нелегални. Обикновено те се настаняват в багажното отделение или в пространството за шасито.

Смъртта на мигрантите настъпва поради

ниски температури и недостиг на кислород.

Вчера стана ясно, че загиналите бежанци в Средиземно море от  2014-та година досега, са колкото жителите на малък град - във видеото горе. Броят им вече достига 10 000, съобщиха източници на ООН. Всички те са предприели един от най-рискованите мигрантски маршрути в опит да стигнат до европейски бряг.
Потокът от там се засили и след като беше затворен така нареченият „Балкански маршрут“. Най-рязко е увеличен броят на смъртните случаи от началото на тази година, тъй като само за няколко месеца са се удавили близо 3000 мигранти. По последни данни, до Европа вече са успели да стигнат 206 400 бежанци и мигранти.
Дошли са предимно през Гърция и Италия. Стотици пък се водят безследно изчезнали в ледените води.

Само преди седмица снимка на удавено бебе мигрант пак просълзи света: 

В началото на януари се проведе спасителна операция и у нас - 111 мигранти, от които 61 деца, са били спасени от удавяне във водите на река Марица от служители на нашето МВР.