Още по темата

„Никой не трябва да изпитва търпението на Турция“, заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на ифтар, организиран в президентския дворец в Анкара снощи.

Той допълва още, че „Турция не е обикновена страна и ние няма да приемем варианта Анкара да чака до трихилядната година членство в ЕС“.

Ердоган коментира и ситуацията с тероризма като беше категоричен, че страната ще продължава да се бори:

„Все така активно ще се борим срещу структурата, която заплашва Турция от Сирия. За тази цел ще бъдат задействани всички политически, дипломатически и военни ресурси“, отбеляза Ердоган, цитиран от БТА.

От речта му стана ясно още, че Турция ще продължи хуманитарната си мисия в региона, ще се помага и на бежанците:

„Нямаме право да позволяваме в Средиземно море да потъват деца и жени от Сирия, Ирак, Афганистан и Либия“, каза още Ердоган.

Междувременно стана ясно, че ръководителят на мисията на ЕС в Турция е подал оставка.

По-рано Хансьорг Хабер критикува подхода на Турция в прилагането на споразумението с ЕС за миграцията и бе повикан миналия месец в турското външно министерство заради негов коментар, припомня Ройтерс.

„Ние потвърждаваме, че нашият посланик е подал оставка. Такова решение е лична инициатива, както обикновено става в такива случаи“, заявяват от пресслужбата на делегацията на ЕС в Анкара, цитирани от БТА.

Хабер пое поста на посланик на ЕС в Турция през 2015 година.

Припомнете си още за политиката на Турция.

Ердоган: Депутат, академик, журналист… те са терористи

Жената на Ердоган: Харемът е бил школа за жените

Турски министър: Осуетихме опит за държавен преврат

Турция цензурира изложба. Присъди за журналисти