Още по темата

Въпреки, че ДСБ е част от Реформаторския блок и е част от коалицията в управлението, Радан Кънев заяви в ефира на „Здравей България“, че

„от 1 година насам аз нямам нищо общо с Борисов“.

Той изрази неодобрение и от начина, по който според него премиерът се отнася с министрите си:

„Не може премиера, в пристъп на паника, да нахлуе с треперещ глас в парламента и да започне да тропа по масата, да се кара на друга партия и то партийна. След което да изисква на министрите си да се извиняват...“

„В момента Борисов ги вика тези хора, а аз ги съжалявам, честно казано за ролята, в която се поставиха сами. И ги мъмри един по един, а той не им е шеф. Но те нямат зад гърба си техния лидер, който да му каже – Абе бай Х**, ти с кого се държиш така бе!!! Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

И допълва: „Ама нека пък да си защитя колегите – Кунева ли му е виновна, или Лукарски му е виновен, че забраниха секциите в чужбина. Пет пъти го гласувахме. И пет пъти им го казах – повече от 35 секции ще са в Англия, не спирайте хората да гласуват...“.

По повод настоящата президентска надпревара политикът заяви, че

"в тези избори въпросът е кой ще бие Цецка Цачева":

„ГЕРБ избраха най-слабия си кандидат за изборите и сега започват да си търсят виновници извън себе си. Сега е време за битка. Не разчитайте на мен да поставя в трудна позиция Трайчо Трайков“.

Кандидат-президентите и вицетата им в СНИМКИ

Според него техният кандидат е силен и „не се огъва“:

„Ние имаме силна обща мажоританта кандидатура, която няма да се огъне на този мутренски рекет на Бойко Борисов. Защото опитът да бъде огънат Трайков по този начин е правен, само че резултатът е бил друг. И не е случайно, че Трайков е кандидат, защото президентът на България трябва да не се огъва“.

„Ще има ли предсрочни избори, това ще е проблем на Борисов, не наш“, заяви още Кънев.

Той обаче е категоричен, че ако се стигне дотам и трябва да се взимат решения след това,

„от коалиция ГЕРБ-БСП се изключвам и сега, и за по нататък”.

Във връзка с управлението, според него реформи са се правили само първата година, „а сега буксуваме напразно само в името на това някой да си запази властта“.

По-късно лидерът на ДСБ се извини на водещия на сутрешния блок на NOVA Виктор Николаев и на зрителите за репликата "бай Х**": 

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен)":

Междувременно коалиционните партньори се събраха на спешни консултации при премиера Борисов.

NOVA научи, че тя е била инициирана от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Нито от Реформаторския блок, нито от Патриотичния фронт обаче казват каква ще е темата на събирането.

Вижте още:

Всичко за кандидат-президентите и изборите

Кои се регистрираха в ЦИК за изборите на 6.11