Още по темата

„Имаме нужда от победа още на първи тур, за да не се харчат излишни пари и за втори“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ пред "Събуди се".

Той добави още, че "резултатите, които имаме за бъдещите президентски избори, могат да бъдат само мотивиращи за структурите ни. Ние имаме по-различни данни от тези, които излизат в публичното пространство", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Вчера от "Галъп" изнесоха данни, които показват, че втори тур все пак ще има, но разликата между кандидатите на ГЕРБ и БСП е едва 3 на сто:

Кандидат-президентите и вицетата им в СНИМКИ

Радев се ползва с декларативната подкрепа на 29,6%, а Цачева – на 26,4%. Данните отразяват хипотетична ситуация, затова могат да служат само като ориентир, допълват от агенцията.

Вижте тук данните на Медиана: Ако изборите бяха днес ГРАФИКИ

Цветанов заговори и за различията с Реформаторския блок:

„Днес ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 техни представители. Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да имаме стабилен парламент”, конкретизира още той.

Според него когато наближат избори „имаме доста неадекватно поведение от страна на нашите коалиционни партньори".

Вчера липсата на кворум в парламента ядоса и премиера Бойко Борисов, който постави ултиматум на Реформаторския блок, „ако искат да са в правителството, да са единни и в управлението. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат точно, или повече с тях няма да се занимавам".

След извънредното заседание на Министерски съвет вчера, което свика Бойко Борисов, ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок все пак потвърдиха подкрепата си за управленската програма и стабилността на мнозинството.

„Драматична новина от вчера няма”, заяви вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева. Тя обаче поясни, че за никого не трябва да бъде изненада, че в рамките на Реформаторския блок „има депутати, които са опозиция на властта“.

Вижте още:

Предизборната кампания - България обичана, с майка на нацията

Всичко за кандидат-президентите и изборите