Още по темата

Компанията Xiaomi, известна като "китайския Apple" представи първия в света смартфон без рамка около дисплея. Xiaomi MI MIX покрива 93% от предния панел с дисплей, като с това реализира първа безбройните подобни концептуални проекти на множество компании през последните години.

MI MIX използва 6.4-инчов дисплей с резолюция 2040х1080. Дисплеят има много тънка рамка, която почти не се вижда и практически изглежда сякаш покрива целия преден панел. Дисплеят е изрязан по ъглите, за да пазва добре на извивките на корпуса. Единствено в долната част има видима дебела рамка. В нея са поставени камерата на предния панел, сензорните бутони и говорителят.

7 особености на първия смартфон с 10-ядрен процесор

Google атакува iPhone със собствен смартфон

Означава ли това, че телефонът трябва да се държи наопаки, за да се води разговор? Не. Xiaomi е разработила специален модул с керамика, който използва и метало-керамичния корпус на телефона, за да преобразува електрическите импулси в звукови вълни. Освен това има и сензор, който автоматично разпознава, кога потребителят доближава телефона до ухото си и активира модула.

Телефонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 821 с 4GB оперативна памет. Има и 128GB за файлове. На гърба е поставена камера с 16МР, сензор за пръстови отпечатъци. Вградената батерия е 4400mAh, като MI MIX поддържа и две SIM карти. Продажбите на телефона започват още от следващия месец в Китай, като цената му ще е около 500 долара.

За 590 долара ще се предлага и още по-мощен модел. Той ще има 6GB RAM и 256GB памет за файлове. Той ще има и рамка от 18-каратово злато около обектива. Компанията го определя като концептуален модел, но не дава подробности дали ще бъде с ограничено производство и дали ще се предлага в други държави.