Още по темата

Официалният край на Yahoo като самостоятелна компания наближава. В момента тече процедурата по сливане на Yahoo с мобилния оператор Verizon, който я придоби през юли миналата година за 4.8 млрд. долара. Verizon планира да обедини Yahoo с друга своя собственост - AOL и да прекръсти двете компании, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Новата компания ще се казва Oath. Това потвърди в Twitter Тим Армстронг, който е изпълнителен директор на AOL. Oath ще обедини над 20 бранда и ще е собственост на Verizon, като компанията ще стане факт още през лятото на тази година.

Интернет гигантът Yahoo! наближава своя край

ФБР обяви как руски хакери са взели данните на Yahoo

Ръководител на Oath ще бъде Марни Уолден. Verizon ще стане собственик на интернет бизнеса на Yahoo, включително онлайн търсачката, имейл услугата, интернет порталите и платформите за онлайн реклама. Verizon няма да придобие дела от 15% на Yahoo от китайския гигант Alibaba, както и част от Yahoo Japan, която е съвместен бизнес с компанията SoftBank. Тези бизнеси ще продължат да съществуват с името Altaba.

За момента Verizon не коментира дали ще запази бранда Yahoo. Очаква се скоро да започне голяма кампания по ребрандиране, която ще внесе повече подробности. Според източници на онлайн изданието TechRadar, брандът ще продължи да съществува в познатите онлайн платформи. Verizon вече си постави големи цели пред компанията, като говорител на AOL обяви, че новият бранд иска да направи големи промени в онлайн услугите.

Откраднаха данните на над 1 млрд. потребители на Yahoo

Очаква се бюрокрацията по сливането на Yahoo с Verizon да приключи още този месец. Веднага след това ще започне и създаването на Oath. Вече е ясно, че сегашният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Мейър няма да бъде част от новата компания.