Снимането на храни и напитки и публикуването им в интернет е любимо хоби на много хора. Благодарение на учени от Националния университет на Сингапур, скоро може да е възможно хората да изпращат не само визията, но и самия вкус на напитките, съобщава сп. New Scientist.

Учените са разработили интересен метод, който чрез сензори анализира цвета и киселинността на лимонадата.информацията след това се изпраща в дигитален вид до другия компютър. Той също трябва да има допълнително оборудване, за да може да пресъздаде лимонадата.

Кучетата могат да ни измамят, за да получат това, което искат

А това всъщност става чрез LED светлини, които пресъздават цвета на лимонадата в обикновена вода. След това електроди променят стимулират рецепторите на езика получените данни. Така човек може да усети вкуса на лимонадата, която се намира на другия край на света.

Учени откриха отговор на въпроса - усмихва ли се Мона Лиза

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Въпросното допълнително оборудване е сложено в чаша, като електродите са по нейния ръб. За момента то може да пресъздава само лимонада, но вече се работи по възможност за пресъздаване на повече различни напитки. Учените смятат, че е възможно да се направи така, че да се симулира и миризмата на напитката.