Още по темата

През миналата година Samsung е пуснала на пазара 10 пъти повече мобилни телефони отколкото Apple. Въпреки това компанията печели доста по-малко от конкурента си, съобщава анализаторската компания Statista, цитирана от онлайн изданието BusinessInsider.

През миналата година Samsung е продавала над 30 различни модела мобилни телефони. Apple е предлагала само три. Въпреки това приходите на Samsung от мобилни устройства възлизат на 80.9 млрд. долара. Apple пък е генерирала 158.5 млрд. долара от своите мобилни устройства.

Легендата се завръща - Nokia 3310

Над 90% от приходите от мобилни устройства и на двете компании идват от смартфоните. Таблетите имат съвсем малък принос. За Apple iPhone генерира и доста над половината от общите приходи на цялата компания.

Юбилейният iPhone ще бъде значително по-скъп

И двете компании обаче записват спад през 2016 г. спрямо 2015 г. През 2015 г. Samsung е генерирала от мобилни усторйства 85.4 млрд. долара, а Apple - 176.8 млрд. долара.

Samsung откри две причини защо Note 7 се самозапалваше

През миналата година и двете компании имаха доста проблеми с мобилните си телефони. Apple не успя да задържи интереса на потребителите с iPhone 6S и по-евтиния iPhone SE и записа поредни тримесечия на спад. iPhone 7 успя да реализира сравнително добри продажби и да прекъсне серията.

Най-очакваните нови устройства през 2017 г.

Samsung вървеше добре до появата на Note 7, който създаде най-големите главоболия в историята на компанията. Смартфонът се самозапалваше и Samsung се принуди да спре производството му и да изтегли около 3 млн. вече продадени бройки.

Nokia се завръща с евтин "глупав" телефон

Моделът на смартфона разкрива характера на човека

Затова тази година е особено важна и за двете компании. Samsung ще представи Galaxy S8 в края на този месец, а през септември се очаква юбилейният модел на iPhone по случай 10-годишнината на смартфона. Освен това се очаква и Galaxy Note 8, който ще е истинският тест за репутацията на Samsung. А с увеличаването на популярността на марки като Oppo, Huawei и други, големите имена имат все по-малко място за грешки.